Vijf jaar Vranckx-Nomaden

De Nomaden zijn een wisselende groep van jonge free lance reporters onder de vleugels van Rudi Vranckx en zijn redactie. Ze verblijven in het buitenland of reizen er speciaal naartoe en plaatsen berichten, foto’s of video’s over de situatie ter plaatse op de Nomaden-Facebookpagina. Geregeld maken sommigen van hen ook volwaardige reportages en documentaires voor Vranckx op zaterdag. Dat doen ze ondertussen al vijf jaar en het leverde in totaal al meer dan vijftig reportages op.

Speciaal voor het vijfjarig jubileum van de Nomaden loopt momenteel (en nog tot 23 februari) een foto-expo van hun werk in de fotomuseum FOMU in Antwerpen. Daarnaast komen er in februari en maart maar liefst vijf nieuwe Nomaden-reportages, uit Hong Kong, Turkije en Armenië, India, Noord-Irak, en Zuid-Dakota.

Op 8 februari is er Goodnight Hong Kong, een reportage van Stig Junes en Lorenz Florizoone over de aanhoudende protesten in de Chinese stadsregio.

Op 15 februari volgt Oorlog in mijn genen, een reportage van Kubra Mayda, Astrid Goossens en Arno Van Crombruggen, waarin Kubra op zoek gaat naar haar Turkse én Armeense roots.

In Klimaatslaven onderzoekt Jan De Deken op 22 februari hoe in India meisjes in de prostitutie belanden als gevolg van de klimaatverandering.

Kleine overlevers, op 29 februari, volgen Lotte Knaepen en Lisa Matthys getraumatiseerde Jezidi-kinderen in een door Belgische architecten gebouwd hulpcentrum.

In De keuze van Josée vertelt Tijs Synaeve op 6 maart het merkwaardige levensverhaal Josée Kesteman (77), weduwe van de chief van een Lakota-Indianenstam in Zuid-Dakota.

In Vranckx op zaterdag, telkens om 20.10 u. op Canvas en canvas.be.