Laatste kans voor Pop-Uprestaurants

Een diepe zucht van opluchting weerklonk vorige week bij Table’O in Kortrijk en Madam P. in Antwerpen. Zij werden de trotse winnaars van de ster en moeten al zeker niet als eerste sluiten. Voor de andere vier pop-ups breken stressvolle dagen aan. De jury komt de duo’s bijsturen en vaardigt sterrenchef Bart Desmidt en gastvrouw Sandra Vandeguchte af om in elke stad uit te zoeken wie de grootste vooruitgang boekt. De inzet is groot, want in de stad die hen het meest kan overtuigen zal voorlopig geen enkele pop-up moeten sluiten. In de andere stad eindigt het avontuur voor één van de twee genomineerde pop-ups. De stedenstrijd barst meteen los…

Recensenten Bart Desmidt en Sandra Vandeguchte runnen samen al meer dan 20 jaar hun tweesterrenzaak Bartholomeus. De chef kreeg een indrukwekkende score van 18/20 in de Gault & Millau en Sandra werd verkozen tot gastvrouw van het jaar 2015. De culinaire toppers trekken eerst richting Kortrijk en stappen binnen bij Fanny & Veronique van Filly’s. De jury vond dat de dames geen controle meer hadden over hun keuken en dat het vulconcept eerder op stapelen begon te lijken. Hebben ze zich intussen herpakt?

Meat & Griet van Yannick & Leena is de tweede pop-up in Kortrijk die bezoek krijgt van de recensenten. De jury vond hun gerechten te flauw en van de diepgevroren langoustines ging het haar van Sergio rechtstaan. Bart en Sandra zijn razend benieuwd of Leena haar pepermolen nu wél kan beheersen en of er alsnog verse langoustines op het bord komen.

In Antwerpen kregen Bo & Emily de raad om meer groen in hun zaak te steken. Recensenten Bart en Sandra zijn echter niet overtuigd van het eindresultaat. Emily probeert dan maar te overtuigen met haar bietencocktail, terwijl Bo er alles aan doet om aan te tonen dat hij de smaak van zijn groenten op punt heeft gekregen.

Niet alleen de recensenten zijn op pad in Kortrijk, ook Sergio en Sepideh schieten in actie. Zij willen de duo’s inspireren en hen naar een hoger niveau tillen. Sergio trekt zijn keukenschort aan en toont Fanny & Leena welke gerechten nog bij hun concept kunnen passen. In de zaal probeert Sepideh ondertussen het niveau van Veronique en Yannick van brasserie tot restaurant te tillen. In beide pop-ups moeten bovendien de cocktails dringend onderhanden genomen worden…