Ruben Van Gucht rijdt volledige Ronde van Vlaanderen

Op vrijdag 31 maart, twee dagen voor de 101ste Ronde van Vlaanderen, fietst Sporza-journalist en wielerfreak Ruben Van Gucht het integrale vernieuwde parcours van de Ronde: van de nieuwe vertrekplaats Antwerpen tot de aankomst in Oudenaarde, over de volle 260 kilometer.

Canvas brengt heel zijn ‘ronde’ live in beeld in een rechtstreekse uitzending van 12 uur. Met beelden vanop de motor en de helikopter, maar ook vanop de fiets van Ruben. Zoals het bij een echte wieleruitzending hoort, zijn er ook commentatoren. Hun namen worden later bekendgemaakt. Onderweg ontdekken we het sportieve en culturele erfgoed van De Ronde van Vlaanderen, de schoonheid van het landschap en de dorpen, de traditie, de geschiedenis en de passie van ‘Vlaanderens mooiste’. Het publiek kan gewoon kijken en genieten van het landschap en de cultuur, maar ook interactief participeren: door te supporteren of zelfs een eindje mee te rijden met Ruben, of door reacties of beelden te delen via de sociale media (#voorderonde).

Voor de Ronde is de eerste echte ‘slow tv’ in Vlaanderen: een genre dat vooral in Noorwegen furore maakt met marathonuitzendingen van de mooiste boot- en treinreizen of ander ‘nationaal erfgoed’.