Terug op Canvas: De kleedkamer

In de vierde reeks van De kleedkamer praat Sporza-journalist Ruben Van Gucht in elke aflevering op een passende locatie met vier Nederlandstalige wielrenners of ploegleiders die een hoofdrol speelden in één specifieke editie van vier grote voorjaarsklassiekers: Milaan-Sanremo 1985 (gewonnen door Hennie Kuiper), Gent-Wevelgem 1998 (Frank Vandenbroucke), de Ronde Van Vlaanderen 1978 (Walter Godefroot) en Parijs-Roubaix 2011 (Johan Vansummeren).

Daarnaast volgt er in juni ook nog een tweeluik over de Tour: een aflevering met vier Belgische ploegleiders die met een van hun renners de Ronde wonnen, en een met de vier laatste Belgische geletruidragers.

Elke aflevering bevat ook twee reportages over buitenlandse protagonisten in de koers in kwestie.

Koers en nostalgie, het blijft een ijzersterke combinatie die ook in deze vierde reeks zorgt voor onvergetelijke sportieve herinneringen en straffe verhalen over de mens achter de coureur.

Er komt ook een boek bij deze vierde reeks met extra verhalen en een unieke blik in het hoofd en het hart van meer dan 30 topcoureurs.

In De kleedkamer kijkt Ruben Van Gucht terug op de geschiedenis van de voorjaarsklassiekers. Maar daarnaast houdt hij in Extra time koers ook de vinger aan de pols van het lopende klassieke wielervoorjaar. Vanaf woensdag 6 maart omstreeks 22.00 u. op Canvas.

De kleedkamer is een programma van het productiehuis Deklat Binnen voor Canvas.

De kleedkamer: vanaf maandag 18 maart om 21.20 u. op Canvas en VRT NU.