Veldritseizoen start zondag

Het veldrijden blijft enorm populair in Vlaanderen, ook op tv. Zo keken gemiddeld 353.000 crossliefhebbers – goed voor een sterk marktaandeel van 37,0% op de zenderdoelgroep VVA 18-54 – naar de eerste editie van de Brico Cross. Op de mannelijke doelgroep (15+) stijgt het marktaandeel zelfs tot maar liefst 50,3%. Op zondag 10 september trapt de Brico Cross het nieuwe veldritseizoen op gang met een cross rond de sportterreinen van Eeklo. Zowel de veldrit van de mannen als die van de vrouwen zijn vanaf 13.40 live te volgen bij VTM, op VTMNIEUWS.be en via de VTM NIEUWS-app.

Bij de mannen wordt het eerste duel van dit seizoen tussen Belgisch en wereldkampioen Wout van Aert en de Nederlander Mathieu Van der Poel uitgevochten. Bij de vrouwen staan Belgisch en wereldkampioene Sanne Cant en de Nederlandse Sophie de Boer lijnrecht tegenover elkaar. “Het wordt een snelle race zondag op een gevarieerd parcours met heel wat pittige hindernissen die zeker in de beentjes gaan kruipen”, weet wieler- en veldritlegende Roger De Vlaeminck.

VTM-wielerspecialist Merijn Casteleyn zorgt dit seizoen opnieuw voor het live wedstrijdcommentaar. Co-commentator van dienst voor de cross van de vrouwen is oud-Belgische kampioene Veerle Ingels. Om de wedstrijd van de mannen te becommentariëren doet Merijn ook dit jaar beroep op tienvoudig Belgisch kampioen veldrijden Roland Liboton. Jan Dewijngaert doet de voor- en nabeschouwing en nodigt oud-wielrenner en ex-wereldkampioen veldrijden Roger De Vlaeminck uit in zijn thuisstad Eeklo. Jan Suykens neemt interviews af op het parcours.

BRICO CROSS EEKLO
ZONDAG 10 SEPTEMBER VANAF 13.40
LIVE BIJ VTM, OP VTMNIEUWS.BE EN VIA DE VTM NIEUWS-APP