Zelf getest: mesh-WiFi van AVM

Verbinding maken met het internet is een basisbehoefte geworden. Niet enkel je smartphone en tablet kunnen niet zonder. Ook je Smart TV, slimme speaker of spelconsole heeft nood aan een goede WiFi-verbinding. Om een sterke verbinding tot stand te brengen in alle huiskamers biedt AVM mesh-WiFi aan.

Er zijn altijd plaatsen in huis of in de tuin waar je internet trager werkt. Een mesh-netwerk kan je simpelweg vergelijken met één groot draadloos netwerk die je connectiviteit verbetert. Wij maakten een mesh-netwerk door de FRITZ!Box 4040 te combineren met de FRITZ!WLAN Repeater 1160.

FRITZ!Box 4040

Starten met het belangrijkste wanneer je de FRITZ!Box 4040 installeert: de naam van het netwerk en het wachtwoord. Deze kan je onderaan de router vinden. Uiteraard raden we aan het wachtwoord snel te wijzigen. De groene lichtjes geven onder andere aan of je toestel actief is en of je aangesloten bent op het internet. De snelheid is zeker goed zodat je video’s en muziek overal gemakkelijk bereikbaar zijn. Er zijn ook nog extra éénvoudige instellingen. Zo kan je je kinderen in de hand houden door bijvoorbeeld hun internetverbinding op een bepaald tijdstip te verbreken of je smartphone gebruiken als webcam. AVM werkt ook dagelijks verder op de beveiliging van je netwerk en stelt dit ter beschikking via updates. Het prijskaartje? De FRITZ!Box 4040 kost 79,99€.

FRITZ!WLAN Repeater 1160

Is er een plaats in huis waar je slechte verbinding hebt, maar toch wilt kunnen surfen? Steek dan gewoon de FRITZ!WLAN Repeater 1160 in het stopcontact zo dicht mogelijk bij de plaats waar je een beter bereik wilt hebben. Zo kan je éénvoudig het bereik van je WiFi-netwerk vergroten. Dit kan ook probleemloos op de eerste of tweede verdieping van je huis. Verbinden van de repeater met de router kan met een simpele druk op de knop. WPA en WPA2 zorgen voor beveiliging van je repeater. De FRITZ!WLAN Repeater 1160 kost 69€.

Afbeeldingsresultaat voor fritz wlan repeater 1160