Tips voor een Sonnenwinter in Zillertal

Sneeuwwitte bergtoppen, helderblauwe lucht en perfecte hellingen in combinatie met de eerste warme zonnestralen. Dan kan je spreken van Sonnenwinter. De Oostenrijkse skiregio Zillertal leent zich dan ook perfect voor een skiavontuur in de lente. Zo kan je er eindeloos skiën op de 535 meter skipistes, gastronomisch eten in een van de toprestaurants en met een ochtendpas de eerste verse sneeuw uitproberen. Wie zei weer dat het skiseizoen na de krokusvakantie al gedaan is?!

Sonnenwinter: Skiën in de zon

De lente is de tijd van het jaar waarin zonneaanbidders worden aangetrokken door de witte hellingen en warme zonnestralen. De locals noemen deze periode ook wel “Sonnenwinter”. Er ligt namelijk niet alleen volop sneeuw in maart, de kans op fraai wintersportweer is dan ook het grootst. De Sonnenwinter is ideaal voor mensen die niet vastzitten aan schoolvakanties en die de donkere winterdagen willen vermijden. Leuk extraatje: de pistes en terrasjes zijn dan ook nog heerlijk rustig.

Zillertal Superskipass: all-in-one ervaring

Met de all-in-one skipas hebben bezoekers toegang tot 535 kilometer aan skipistes. Of je beginner of gevorderde bent, met hoogtes die starten van 580 meter en gaan tot 3.250 meter is er voor elk niveau een uitdaging. De skipistes kun je bereiken met één van de 180 moderne liften en het skigebied is eenvoudig bereikbaar met het openbaar vervoer dat bovendien gratis is voor bezoekers met een Superskipass. Overnachten doe je in een gezellig familiehotel of in een luxueus vier- of vijfsterrenhotel.

Hintertux-gletsjer: 365 dagen puur skiplezier

De hoge ligging van de Hintertuxer Gletsjer zorgt ervoor dat je in Zillertal het hele jaar rond perfecte skicondities vindt. Bovendien is deze regio het enige gletsjerskigebied in Oostenrijk dat 365 dagen geopend is voor skiërs. Je kunt er lekker genieten van de zon in een van de talrijke ligstoelen of je culinair laten verrassen in een van de 80 berghutten. Hier worden fijnproevers verwend met smakelijke regionale, internationale en vegetarische gerechten.

Albergo: Italiaanse klasse op 2.400 meter

Wie topgastronomie op grote hoogte wil beleven kan terecht in Albergo, een van de hoogstgelegen restaurants in Zillertal. Hier word je niet alleen getrakteerd op verfijnde Italiaanse gerechten maar ook op een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Wil je in alle rust van dit schitterende uitzicht genieten? Blijf dan overnachten in een van de luxesuites. Zo sta je ’s ochtends bij zonsopgang al op de skipiste. Let wel, Albergo is enkel te bereiken met een gondel.

Rösslalm: creaties à la carte

Wie lekker lokaal wil eten, reserveert best een plaatsje in het Rösslalm. Hier serveren topchefs heerlijke à la carte gerechten met lokale en natuurlijke producten. En als dat alleen nog niet aantrekkelijk genoeg klinkt, kies dan voor een plekje op het terras. Want dankzij de ligging op 1.500 meter hoogte, kun je er lekker wegdromen bij een schitterend uitzicht.

Early Morning Skiing: beste sneeuw bij zonsopgang

In maart hebben ook de vroege vogels bijzonder veel geluk. De hele maand lang kun je in Zell, Gerlos en Königsleiten elke donderdag en zondag al om 6u55 als eerste de ongerepte hellingen veroveren. Je geniet niet alleen van de beste sneeuw, ook de opkomende zon zal je ervaring onvergetelijk maken.

Meer informatie over Zillertal kan je terugvinden op de website: https://winter.zillertal.at/nl/