Deze map brengt gevaarlijkste regio’s in kaart

Zin in wat avontuur? Mis je wat actie op jouw vakantiebestemming? Check dan voor je volgende reis alvast eens de kaart van “International SOS and Control Risks.” Zij zetten alle mogelijke bedreigingen van virussen tot oorlog en terrorisme op een rijtje en kleurden de gevaarlijkste regio’s voor 2017. Het hoeft dus niet te verwonderen dat een bezoekje aan Syrië of Irak gelijk staat aan problemen vragen.

 

Naast Syrië en Irak wordt ook afgeraden om te reizen naar Oost-Oekraïne, Afghanistan, Yemen, Libië, Somalië, Zuid-Soedan en bepaalde gebieden in Mali (waar IS en Boko Haram nog steeds de plak voeren). Reizigers hoeven geen schrik te hebben naar België te komen. Volgens de map is het risico op gevaar hier laag, net als de meeste landen van Europa. Wie absoluut geen enkel risico wil lopen kan een trip boeken naar mini-staatjes als Andorra en Liechtenstein. Ook Luxemburg, Scandinavië, Zwitserland en Slovenië is de kans dat je als reiziger gevaar loopt nihil.

 

Naast de veiligheid voor de reiziger kan je de kaart ook nog voor twee andere maatstaven raadplegen. Je kan ook zien waar de gezondheid het best is, en waar de wegen het veiligst. Bij dat laatste moeten de Belgen echter onder doen voor de buurlanden, maar wie echt niet om zijn leven en wagen geeft, kan nog altijd de Afrikaanse, Zuid-Amerikaanse en Aziatische wegen opzoeken, waar de kans op een ongeval bijzonder hoog is.