Eindeloos veel films met Sooner

Sooner, het nieuwe Belgische streamingplatform, is vanaf nu overal in België beschikbaar en richt zich tot alle filmliefhebbers. Een ongeziene kans om het beste van cinema uit België en de rest van de wereld te ontdekken met duizenden films!

De streamingplatformen UnCut en UniversCiné brengen hun catalogi samen en slaan de handen in elkaar met hun Europese partners om Sooner te lanceren. Sooner brengt je behalve nieuwe interface vooral een nieuwe kijkervaring die absoluut uniek is in België.

Ontworpen door en voor filmliefhebbers biedt Sooner iedereen de kans om een eindeloos cinema-aanbod te ontdekken, van de laatste nieuwe bioscoopreleases tot tientallen filmcollecties. Met Sooner ontdek en herontdek je films die in de prijzen zijn gevallen op internationale filmfestivals, grote klassiekers, genrefilms, documentaires uit de hele wereld en animatiefilms voor het hele gezin om een stortvloed aan emoties te beleven.

De grootste catalogus op de Belgische markt

De catalogus van Sooner bevat bijna 7000 films in twee talen die beschikbaar zijn met een abonnement of afzonderlijk te huur of te koop zijn. Daarmee is Sooner uniek in België. Het is de grootste catalogus op de Belgische markt waaraan elke maand tientallen films worden toegevoegd. Vanaf volgend jaar is het ook de bedoeling om een selectie Europese series aan te bieden.

Streamen voorbij de platgetreden paadjes

Sooner ontstond uit de wens om zoveel mogelijk mensen kwaliteitsfilms aan te bieden en hen alle cinematografische horizonten te doen ontdekken via een uitzonderlijk label. Vergezeld van een nieuwe marketingcampagne onder het motto Stream Beyond, richt het nieuwe platform zich tot een nieuwsgierig publiek dat op zoek is naar alternatieven voor de grote, mainstream streamingreuzen.

Een geëngageerd merk voor de Belgische en Europese cinema

Sooner is niet alleen een VOD-dienst, maar ook een acteur die zich engageert voor de promotie van de Belgische, Europese en internationale cinema. Het nieuwe merk wil een alternatieve kijk op cinema bieden, maar ook helpen bij de verspreiding en ondersteuning van een onafhankelijke filmcultuur. Sooner zet zich in voor de Belgische auteurscinema. Belgische films maken ongeveer 15% van de catalogus uit, die voor 75% uit Europese cinema bestaat.

Dankzij het Sooner Extended-programma, kunnen Sooner-abonnees bovendien genieten van een heleboel voordelen zoals de toegang tot filmfestivals, filmevenementen, avant-premières en masterclasses van regisseurs die zowel live als online aangeboden zullen worden.

Het is de bedoeling om op die manier een belangrijke digitale partner in de Belgische filmindustrie te worden door de allianties met alle spelers in de sector te versterken. De lijst met partners bevat al prestigieuze namen als La Libre, Knack Focus, Bozar, CINEMATEK, RTBF Auvio, Les Magritte du Cinéma, De Ensors, Fnac, Elle, Vertigo, Filmmagie, JEF, Film Fest Gent en FIFF Namur.

Een uniek aanbod op maat

De technologie ontwikkeld voor Sooner is zorgvuldig bedacht voor de gebruiker door zijn noden en voorkeuren op VOD-platformen nauwkeurig te bestuderen. Deze technische oplossing laat toe om gebruikers een optimale kijkervaring te bieden met een eenvoudige besturing en een meer intuïtieve navigatie per collectie en genre.

Het Sooner-abonnement aangemaakt in België is toegankelijk in heel Europa en zal beschikbaar zijn online, op smartphones, tablets en via Airplay en Chromecast. Later volgen Smart TV en PlayStation.

Met Sooner komt het beste van cinema uit de hele wereld op video-on-demand eindelijk naar je toe via vier abonnementsformules of afzonderlijke verhuur. Alle info vind je op www.sooner.be, www.facebook.com/soonerbenl en www.instagram.com/sooner_belgie. Elke nieuwe gebruiker die Sooner wil ontdekken, krijgt een gratis proefperiode van 14 dagen!