Kaitlyn Stewart beste bartender ter wereld

Kaitlyn Stewart is uitgeroepen tot ’s werelds beste bartender tijdens de globale cocktailcompetitie “WORLD CLASS Bartender of the Year 2017” in Mexico City.

Kaitlyn Stewart ging verschillende uitdagingen aan waarbij zij werd getest op alle vaardigheden die een geweldige bartender in huis moet hebben. De finalisten namen het tegen elkaar op tijdens de battle in de Lucha Libre ring. Dit resulteerde in een ware nek-aan-nek race waarbij ze hun versie van de classic cocktail moesten creëren. Stewart overleefde de spanning tijdens de Heat of the Moment Challenge, waar de finalisten de opdracht kregen om te tonen hoe ze grenzen kunnen verleggen in cocktail making, aan de hand van de beste culinaire technieken. Aangezien er wereldwijd steeds meer milieubewustzijn heerst, was er ook de Mex ECO Challenge waar de bartenders konden laten zien hoe zij nieuwe manieren zoeken om The Ultimate Green Cocktail te creëren.

De gasten die aanwezig waren tijdens de WORLD CLASS Competitie konden de hoogtepunten in bartending meemaken, nieuwe trends observeren en zien hoe de grenzen van cocktail making verder dan ooit werden verlegd. Terwijl al de WORLD CLASS Finalisten buitengewoon presteerden, stak Kaitlyn met kop en schouders boven alle anderen uit. Ze was in staat zich meester te maken van het Diageo Reserve luxury portfolio en dat uitte zich in adembenemende resultaten.

De WORLD CLASS Competitie is ’s werelds grootste bartending wedstrijd met meer dan 10 000 bartenders uit 55 verschillende landen. Na de regionale competities gewonnen te hebben, verzamelden de 55 finalisten op zondag 20 augustus in Mexico City om het tegen elkaar op te nemen. Na de nek-aan-nek race in The Lucha Libre ring, behaalde een elite van vier finalisten de echte finale. Deze ronde was bedoeld om hen te testen op hun kennis, creativiteit en vakmanschap van de classic en signature serves.

Kaitlyn Stewart gaat een jaar vol avonturen tegemoet. Ze zal de kans krijgen om als een Diageo Reserve Brand Ambassador de wereld rond te reizen, op maat gemaakte cocktails te creëren op verafgelegen locaties en te jureren tijdens andere competities. Ze zal deel uitmaken tot de industry’s finest en zal het negende lid van de WORLD CLASS Hall of Fame worden.