Record eindejaarsverkopen gebroken

Bol.com verwelkomt steeds meer Belgen. Zo dikte het klantenbestand in een jaar tijd aan met meer dan 300.000 nieuwe klanten uit België. Ruim 1.3 miljoen Belgen shoppen momenteel via bol.com. Zeker nu, tijdens de feestdagen, merkt bol.com dat online winkelen in ons land in de lift zit. Gisteren alleen al verwerkten bol.com in totaal zo’n half miljoen cadeautjes, kookgerei en kerstdecoratie, waarvan bijna een kwart bestemd voor België.

Tot de top drie cadeautjes die door Belgische klanten van bol.com werden gekocht, behoorde het gezelschapsspel ‘De slimste mens ter wereld’. Gevolgd door de bol.com cadeaukaart en het damesparfum Guess Seductive.

“Steeds meer Belgische consumenten weten ons te vinden voor hun kerstinkopen; nog nooit ontvingen we zoveel bestellingen uit België”, bevestigt Kiki Lauwers, directeur België bij bol.com. “Belgen geraken meer en meer vertrouwd met online winkelen en e-commerce maakt in België een groeispurt. Dat merken we nu meer dan ooit. De laatste maandag voor Kerst is steevast het piekmoment in de verkoop. Zeker tussen 21u en 22u, na het avondeten als de kinderen in bed liggen. Voor heel wat Belgen was dit hét moment om snel nog op zoek te gaan naar een geschikt cadeau voor onder de kerstboom.”

Ook bij de Belgische verkooppartners van bol.com was het spitsuur, want bij bijna één op de vier bestellingen werkt bol.com samen met een winkelier die via bol.com verkoopt in België en/of Nederland en daarmee extra omzet voor zijn onderneming genereert.

Benieuwd naar een totaaloverzicht van de populairste kerstcadeaus, regionale verschillen in België en andere feitjes en cijfers? Bekijk de infographic.