The Guide Mastercooks of Belgium 2019

Tijdens haar Refreshing Monday op maandag 29 oktober stelde de Vereniging van Meesterkoks van België – De Mastercooks of  Belgium® – haar nieuwe gids voor: The Guide Mastercooks of Belgium 2019. De Refreshing Monday ging door bij Barry Callebaut in Lebbeke-Wieze samen met de vele leden, partners en aanwezige journalisten.In  deze  nieuwe  editie  worden  de  163  leden  van  de  vereniging  voorgesteld.  Het  zijn  de  ambassadeurs  van  onze  Belgische keuken en dat niet alleen in België, maar ook in het buitenland, van Frankrijk via Spanje over de Verenigde Staten tot Brazilië.

Exclusief: de nieuwe generatie The Young Masters

The Young Masters is een team van 14 jonge Belgische chefs uit zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië dat in mei werd opgestart. Het is geen nieuwe vereniging maar een jonge culinaire groep die met nieuwe ideeën wil experimenteren om de Belgische keuken in de toekomst nog sterker en aantrekkelijker te maken.  Zowel in binnen als buitenland. Wil je ze ontmoeten? Ga naar pagina’s 160 tot 175 van de gids.

Nieuw: The Culinary Passport

Dit jaar en voor het eerst in haar geschiedenis lanceren de Mastercooks een nieuw culinair paspoort. Iedereen die in een restaurant van een Mastercook uit eten gaat, krijgt op het eind van de maaltijd een stempel in zijn persoonlijke culinaire  paspoort.  Na  het  verzamelen  van  tien  stempels  ontvangt  de  paspoorthouder  een  uniek  geschenk:  het Mastercooks-mes. Het mes maakt deel uit van Berghoff’s Ron Line-verzameling, geselecteerd door de Mastercooks. Het mes is 32 cm lang, met een lemmet van 19 cm waarop het logo van The Mastercooks of Belgium®.