Vreemdgaan in Europa

Victoria Milan, een toonaangevend internationaal bedrijf dat volwassenen met elkaar in verbinding stelt om discrete relaties aan te gaan, maakte vandaag bekend dat een kwart van de mensen uit verschillende Europese steden op zoek is naar een buitenechtelijk avontuur.

Het nieuwe onderzoek, gebaseerd op gegevens uit heel Europa, bevat een zeer duidelijke ‘hittekaart’ die laat zien waar in Europa men op zoek is naar dit soort relaties.

De informatie was in sommige opzichten verrassend. Bepaalde landen voldeden aan de verwachtingen en lopen voorop in de zoektocht naar een affaire, met name de Scandinavische landen, aangevoerd door Zweden en Denemarken. Deze verwachtingen werden echter tenietgedaan door andere landen, zoals Spanje en Polen, die in de rangorde omhoog stegen in hun verlangen naar dat beetje opwinding dat ze momenteel niet in hun huwelijk vinden.

Het onderzoek werd uitgevoerd per stad binnen Europa en richtte zich op het aantal getrouwde mensen dat op zoek is naar een buitenechtelijk avontuur. Uit de gegevens blijkt dat met name mensen in de stedelijke gebieden op zoek zijn naar die ene speciale persoon buiten hun huidige relatie. Ook blijkt dat hoe groter de stad, hoe groter het aantal mensen dat een verhouding zoekt. De reden hiervan is meer gelegenheid, maar ook een grotere beschikbare ‘markt’.  Dit is vaak in directe tegenstelling met het platteland, waar de percentages voor ontrouw lager liggen.

De onderzoeksgegevens leidden tot een top 10 buitenechtelijke verhoudingen in Europese steden: 1) Stockholm 2) Kopenhagen 3) Madrid 4) Rome 5) Oslo 6) Barcelona 7) Helsinki 8) Warschau 9) Milaan 10) Brussel

“Vooral onze Hittemap is interessant materiaal. In een oogopslag zie je dat het heel gewoon is op zoek te gaan naar een verhouding, waar je ook bent”, aldus Sigurd Vedal, Oprichter en CEO van Victoria Milan. “Het toont echter wel aan dat het in sommige landen duidelijk vaker voorkomt. De redenen daarvan zijn dat de mensen op deze plekken beter zijn in het vinden van nieuwe partners, of dat de maatschappij het hele idee van een verhouding gewoon beter geaccepteerd heeft. Victoria Milan werd gelanceerd in Scandinavië, en misschien zijn dit wel gevolgen van de website. De procedure van vreemdgaan wordt gemakkelijker en veiliger gemaakt. Wat de reden ook is, bij Victoria Milan zullen wij onze positie en onze gegevensmodellen blijven gebruiken om te zien of en hoe dit in de loop van de tijd verandert.” victoriamilan