Animaties op nieuwe Jaguar E-Pace SUV

Jaguars nieuwe, prestatiegerichte E-PACE SUV speelt de hoofdrol in een reeks van ‘warped reality’-foto’s van digitaal kunstenaar Chris Labrooy. De kunstwerken vieren de Noord-Amerikaanse lancering van Jaguars nieuwe compacte prestatie-SUV.

Labrooy liet zich inspireren door het speelse karakter van de E-PACE en diens onthulling met kurkentrekkerstunt en plaatst de auto in een reeks onwaarschijnlijke locaties en scenario’s. De ‘Transposition’-fotoreeks die vandaag werd onthuld, zoomt in op Detroit, een stad die bekendstaat om haar automobiele erfgoed, en de locatie waar de E-PACE vandaag zijn Amerikaanse debuut beleeft.

De in het Verenigd Koninkrijk werkzame Labrooy werkte samen met het Jaguar-designteam onder leiding van Design Director Ian Callum om een reeks afbeeldingen te creëren die de auto – met een twist weliswaar – in zijn natuurlijke habitat toont. Tijdens de ontwikkeling van de Jaguar E-PACE werkten Callum en zijn collega’s nauw samen met het ontwikkelingsteam om de auto een ludiek karakter te geven.

Driedimensionaal CGI-kunstenaar Chris Labrooy verklaarde: “Deze samenwerking is enkel mogelijk met een echt toekomstgericht denkend team. Zodra ik begreep wat de ‘Jaguar Cub’ of ‘Jaguarwelp’ precies inhield, fungeerde het als leidraad voor mijn creativiteit. Zo kon ik scenario’s creëren die het plezier en de jeugdige gevoeligheden van de E-PACE in beeld brachten.

Nieuwe E-PACE-designfilm

Jaguar heeft ook een kortfilm gepubliceerd, die de inspiratie en details achter het design van de nieuwe Jaguar E-PACE in beeld brengt.

In de film vertelt Ian Callum, Jaguars Director of Design, hoe het designteam de eerste compacte prestatie-SUV van het merk ontwierp. Twee sleutelthema’s in hun ideeën waren dat de auto ‘karakter’ en een ‘ludieke toets’ moest hebben. Ian legt uit hoe deze tot leven kwamen en hoe ze zich inspireerden op het race-erfgoed van Jaguar.