Brandstof besparen?

Een combinatie van de TomTom ADAS-kaart technologie en de geavanceerde rijhulpsystemen van Delphi Technologies PLC (DLPH) zorgt voor een brandstofbesparing van meer dan 10% bij personenauto’s. Dit blijkt uit een praktijktest die locatietechnologiespecialist TomTom (TOM2) en Delphi Technologies PLC, een pionier in de wereld van aandrijftechnologie, hebben uitgevoerd.

Lager energieverbruik

Dit succesvolle resultaat is mogelijk dankzij een combinatie van het Intelligent Driving prototype van Delphi Technologies, uitgerust met de nieuwste geavanceerde aandrijfsoftware en de TomTom ADAS-kaart. De test omvatte een reeks van routes om de voordelen van het systeem voor het brandstofverbruik te valideren onder verschillende rijomstandigheden in de echte wereld.

De TomTom ADAS-kaart biedt nauwkeurige data over snelheidslimieten, rijstrookinformatie, de hellingsgraad, bochten en verkeersborden. De Intelligent Driving software suite van Delphi Technologies optimaliseert het aandrijfsysteem van de auto door gebruik te maken van TomTom data bij het anticiperen op de weg die voor de bestuurder ligt. Hierdoor verbetert niet alleen de controle over de snelheid maar reduceert ook het energieverbruik.

Constante rijervaring, zonder verlenging van rijtijd

Het activeren van de TomTom ADAS-kaart zorgt ook voor een sterke verbetering in efficiëntie van de aandrijflijn, zo blijkt uit de testresultaten. Voor het testen van het systeem kozen verschillende bestuurders de route van hun eigen voorkeur. De test toonde aan dat het systeem zich hieraan kan aanpassen, zonder de rijtijd te verlengen of afbreuk te doen aan de rijervaring van de bestuurder.