Bridgestone Potenza Sport

Bridgestone ontwikkelde de nieuwe Potenza Sport in samenwerking met meer dan 3.800 bestuurders. Resultaat: een band die het voertuig topprestaties laat leveren op nat én droog wegdek, terwijl de bestuurder steeds de controle houdt. Deze nieuwe generatie ultra high performance-band kreeg na uitgebreide testen het gerenomeerde EU A-label van de Duitse TÜV SÜD. Ondertussen leverde Bridgestone al speciale versies van de Potenza Sport als eerste-montageband voor topmodellen van onder meer Lamborghini, Maserati en BMW.

Bridgestone, een wereldwijde leider op het gebied van geavanceerde oplossingen en duurzame mobiliteit, lanceert vandaag zijn nieuwe paradepaardje: de Bridgestone Potenza Sport, een ultra high performance-band. De band combineert de pioniersgeest en expertise op het gebied van high performance-banden van Bridgestone met uitgebreid marktonderzoek om ervoor te zorgen dat autorijders de controle houden terwijl ze alles uit hun auto halen.

Nieuwe norm voor sportieve prestaties

Dankzij ruime ervaring in de Formule 1 en de langdurige partnerships met premium high performance autofabrikanten, kon Bridgestone de Potenza Sport ontwikkelen. Deze band is de nieuwe norm voor sportieve topprestaties gekoppeld aan de beste resultaten in zijn klasse in droge omstandigheden en op nat wegdek.

Tijdens de tests van TÜV SÜD, een van de meest gerespecteerde, onafhankelijke testinstituten voor de automotive branche in Europa, levert de Potenza Sport de beste prestaties bij remmen op droog wegdek (kortste remweg op een droog wegdek), in bochten en qua stabiliteit op de rechte lijn (behoud van voertuigstabiliteit, zowel bij rechtuitrijden als in bochten) ten opzichte van concurrenten in het premiumsegment. En ook op een nat wegdek scoort de Potenza sport uitstekend in de tests van TÜV SÜD1, met een EU-label “A” voor grip, prestaties in bochten en handling.

De band levert niet alleen geweldige prestaties op droog en nat wegdek, maar heeft ook een langere levensduur in kilometers dan zijn voorganger, de Potenza S001.

Ontwikkeld in samenwerking met autorijders, voorzien van baanbrekende technologieën

Met de Potenza Sport wilde Bridgestone een band maken die voldoet aan de verwachtingen die bestuurders hebben van high performance-banden en die ook geschikt is om de uitdagingen aan te gaan waarmee ze dagelijks worden geconfronteerd. Daarom is bij aanvang van de ontwikkeling van de Potenza Sport uitgebreid marktonderzoek gedaan: Bridgestone interviewde meer dan 3800 eindgebruikers in heel Europa. Hun input was voor Bridgestone het uitgangspunt bij de ontwikkeling van een ultra high performance-band.

Om de baanbrekende prestaties van de Potenza Sport te bereiken, maakt Bridgestone gebruik van nieuwe en innovatieve technologieën op het gebied van loopvlakprofiel, compound en constructie. Om het loopvlakontwerp van de band te verbeteren, werden bv. innovatieve 3D-groeven aangebracht, wat ten goede komt aan de remprestaties en de slijtagebestendigheid. Voor de compound werd een geoptimaliseerde formule gebruikt die, in combinatie met een innovatieve mengtechnologie, de prestaties op nat en droog wegdek verbetert. Bridgestone past ook een nieuwe hybride kroonversteviging toe voor nog meer stabiliteit van de band op hoge snelheid. Er is ook een sportief karkaspackage gebruikt om de stabiliteit en stuurrespons te verbeteren en tegelijkertijd de rolweerstand te optimaliseren.

Fundamenteel voor het ontwerpen en vervaardigen van de Potenza Sport is de gepatenteerde tijdbesparende en milieuvriendelijke virtuele bandenontwikkelingstechnologie van Bridgestone. Die laat toe om in het ontwikkelingsstadium zeer nauwkeurig de prestaties van een band voorspellen zonder deze daadwerkelijk te produceren en ermee te rijden. Dat is niet alleen milieuvriendelijker door de besparing van grondstoffen, maar verkort ook het ontwikkelingsproces, waardoor de band eerder op de markt kan worden gebracht.

De bandenkeuze voor een aantal van de meest prestigieuze automerken ter wereld

Op maat gemaakte Potenza Sport-banden zijn al door een aantal van de meest prestigieuze automerken ter wereld geselecteerd als eerste-montageband, waaronder Maserati voor zijn MC20 supercar, Lamborghini voor de Huracán STO en BMW voor de 8-serie, en er zullen nog veel merken volgen.

De in Europa ontwikkelde en geproduceerde Potenza Sport is leverbaar in 96 maten, met een velgdiameter van 17 tot 22 inch. Zo kan een groot deel van de personenauto’s en on-road SUV’s in de markt worden gedekt, van premium sedans en SUV’s tot auto’s uit het luxe- en topsegment. Met de introductie van de Potenza Sport is de dekking van het zomersegment in zowel HRD als ultra HRD aanzienlijk toegenomen.

“De Potenza Sport is het nieuwste hoofdstuk dat wordt toegevoegd aan de lange geschiedenis van Bridgestone op het gebied van high performance,” aldus Emilio Tiberio, Chief Technical Officer en Chief Operating Officer bij Bridgestone EMIA. “Dit is het resultaat van de combinatie van onze ervaring en onze innovaties in de autosport, onze bereidheid om altijd een stapje verder te gaan om aan de behoeften van autorijders te voldoen en van ongekende investeringen in onderzoek en ontwikkeling.”

“We hebben een hoogwaardige premiumband ontwikkeld die ervoor zorgt dat rijders de controle houden terwijl ze alles uit hun auto halen. De Potenza Sport is de nieuwe standaard voor sportieve prestaties.”