Bridgestone semi-slick Potenza Race

Bridgestone kondigt de lancering aan van haar nieuwe semi-slick Potenza Race-band. De band levert rondetijden die alle belangrijke concurrerende banden verslaan, samen met de beste remprestaties in droge omstandigheden. De Potenza Race is gehomologeerd voor de openbare weg, maar de prestaties zijn gericht op circuitdagen. Door de uitstekende levensduur van de band kunnen bestuurders meer tijd op het circuit doorbrengen.

De Potenza Race is de nieuwste toevoeging aan Bridgestone’s iconische Potenza-bandengamma. Dat is ontstaan toen Bridgestone actief was in de Formule 1. De band stelt motorsportliefhebbers in staat om op snelheid de controle te behouden. De Potenza Race profiteert van dit erfgoed en de expertise die is opgedaan tijdens de ontwikkeling van de Potenza Race OE-uitrustingen voor de Lamborghini Huracán STO, de SEAT Leon Cupra en de onlangs gelanceerde supercar Huracán STO Tecnica. Het is Bridgestone’s allereerste speciale vervangingsband voor circuitdagen.

Ontworpen voor circuitdagen en circuitgebruik

De nieuwe Potenza Race kan bogen op Bridgestone’s ruime ervaring in high performance-banden. Hij vervolledigt het Bridgestone ultra-high performance-bandengamma. De band is gericht op autoliefhebbers die graag op circuit rijden.

Volgens tests door het onafhankelijke TÜV SÜD doet de Bridgestone Potenza Race het op circuit beter dan zijn belangrijkste concurrenten, met de beste rondetijden en met de kortste remweg op een droog wegdek.

De Bridgestone Potenza Race-band heeft ook een uitstekende levensduur. Dit alles maakt hem tot een uitstekende keuze voor bestuurders die hun grenzen op het circuit willen verleggen.

Topprestaties dankzij loopvlakpatroon, constructie en rubbersamenstelling

​De geavanceerde prestaties van de Bridgestone Potenza Race worden mogelijk gemaakt door de toepassing van nieuwe technologieën in het loopvlakpatroon, de constructie en de rubbersamenstelling.

Het loopvlakontwerp heeft een asymmetrisch patroon, met differentiatie tussen de buiten- en binnenzijde van de band. Hierdoor maximaliseren de bochtkracht en het rempotentieel, terwijl de band geschikt blijft voor gebruik op natte wegen.

Asymmetrische wandhoeken op de Potenza Race verhogen de laterale stijfheid en verminderen de blokvervorming. Een speciaal achterprofiel met een verhoogde schouderrib zorgt voor maximale prestaties op droog wegdek met geoptimaliseerde rem- en blokstijfheid.

Om zijn uitstekende prestaties op het circuit te bereiken, heeft de Potenza Race ook een sportieve profielvorm. Die vergroot het contactoppervlak en maximaliseert het rempotentieel. Een geoptimaliseerd contactvlak helpt het stuurgevoel en de controleerbaarheid te verbeteren, waardoor het vertrouwen van de bestuurder toeneemt.

De Bridgestone Potenza Race profiteert ook van een nieuwe compound, met een innovatieve menging om de chemische reactie beter te beheersen, waardoor het versterkende mechanisme en de rolweerstand in balans zijn. Het resultaat is een geoptimaliseerde formule voor betere prestaties op droog wegdek, met een hoge stijfheid die het nemen van bochten op droog wegdek en de stabiliteit op rechte stukken bevordert.

Voltooiing van het gamma voor liefhebbers van het circuit

De nieuwe Potenza Race is ontwikkeld met Bridgestone’s baanbrekende Virtual Tyre Development-technologie. Hiermee kan een digitale versie van een band in ontwikkeling worden gemaakt en getest. Zo kan Bridgestone voorspellen hoe een band in verschillende omstandigheden zal presteren voordat er fysiek prototypes worden gebouwd. Op die manier is het mogelijk om veel meer varianten testen in een virtuele wereld. Dat verkort de ontwikkelingstijd van banden tot 50% en levert een groot aantal milieuvoordelen, waaronder een vermindering van zowel het grondstoffenverbruik als de CO2-uitstoot.

Emilio Tiberio, COO & CTO van Bridgestone EMIA, zegt: “De Potenza Race voegt een extra dimensie toe aan ons iconische Potenza-gamma. De bestaande Potenza Sport is sinds zijn introductie een ongelooflijk succes. De Potenza Race gaat nu nog een stap verder en biedt liefhebbers van circuitdagen ongeëvenaarde prestaties. Velen hebben al gezien en ervaren wat de originele Potenza Race-uitrustingen kunnen doen op de Lamborghini Huracán STO en Seat Leon Cupra – we zijn blij om ze nu op de vervangingsmarkt te brengen voor nog meer bestuurders.”

Bridgestone’s nieuwe Potenza Race zal vanaf juni 2022 verkrijgbaar zijn in 13 populaire maten tussen 17 en 20 inch, ter ondersteuning van de hot hatchbacks en sportauto’s die het vaakst op circuitdagen te vinden zijn.

Dit project sluit aan bij de Bridgestone E8 Commitment. Dit engagement moet richting geven aan het beleid en tegelijkvoor vertrouwen moet zorgen bij toekomstige generaties. De Bridgestone E8 Commitment bestaat uit acht waarden die beginnen met de letter “E” (Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment). Aan de hand van die waarden wil Bridgestone samen met werknemers, de maatschappij, partners en klanten een duurzame samenleving realiseren. Dit project sluit aan bij “Emotion: Vastberaden om inspirerende opwinding en vreugde te brengen in de wereld van mobiliteit”.