De MINI Countryman charmeert

Het Britse charismatische MINI lanceerde net zijn nieuwe Countryman, zeg maar de SUV van het merk. De premium Brit is volwassen geworden met een extra lengte van maar liefst 20 cm. Deze ruimte heeft achteraan een grote positieve impact, met vijf volwaardige zitplaatsen en heel wat meer opbergmogelijkheden dankzij een veelzijdige kofferruimte.

Twee extra zitplaatsen dankzij de unieke picknickbank

Het als optie verkrijgbare opbergpakket omvat niet alleen een variabele koffervloer met sjorpunten en spanriemen, maar ook een roestvrijstalen inzetstuk op de laaddrempel. Een echt unieke optie is de picknickbank – een flexibel kussen dat uit de kofferruimte wordt geklapt en zitplaats voor twee mensen biedt. Ideaal voor een kop koffie in de vroege ochtend met zicht op een uniek stukje natuur, of om uw schoenen te wisselen tussen een off-road en een stadsparcours.

MINI Find Mate

Één van de nieuwe connectiviteitsonderdelen van de nieuwe MINI Countryman is de MINI Find Mate. Dit is een onderdeel van het ‘Wired’ optiepakket en bestaat uit zogenaamde ‘tags’ met een draadloze traceerfunctie. Deze tags kunnen aan frequent gebruikte objecten en reistoebehoren gehangen worden, zoals tassen, sleutelringen en rugzakken. De tracking kan zowel gebeuren via de boordcomputer als via een smartphone. Zodra er een Bluetooth verbinding is met de tag, kan er in de wagen of op de smartphone een akoestisch signaal geactiveerd worden om het object te lokaliseren. Wanneer de tag buiten bereik is, kan de chauffeur begeleid worden naar de plaats waar de connectie laatst opgemerkt is.

Mét daktent

Wie graag wil ontsnappen aan de dagelijkse sleur, kan ook opteren voor de unieke daktent die AUTOHOME samenstelde voor de MINI Countryman. Je zet de tent op in één minuut, via het bijgeleverde laddertje geraak je zonder problemen boven en je ligt comfortabel met twee volwassenen bovenop het dak van de wagen.

Elektrisch rijplezier

De MINI Countryman komt met verschillende motorisaties. Zo is er de 231pk sterke John Cooper Works, die ook uitspattingen op het circuit toelaat. Wie graag ecologischer wil rijden, kan opteren voor de ‘Cooper S E’ motorisatie, waarbij een elektromotor en verbrandingsmotor samen voor 225pk zorgen. Daarmee kan je tot 40km elektrisch rijden. Opladen kan best aan de stekker, maar kan in geval van nood ook onderweg. Met een CO2 uitstoot van 49gr is hij alvast ook fiscaal voordelig.