Jeep Compass gelanceerd

Het merk Jeep® introduceert een innovatieve klantervaring bij zijn dealers: vanaf nu kunnen klanten in België rond de gloednieuwe Jeep Compass wandelen en de binnenkant ervan bekijken voordat hij fysiek beschikbaar zal zijn in de showroom, en dat dankzij een augmented reality-ervaring.

De Jeep Compass Visualiser is een innovatieve en eenvoudig te gebruiken applicatie die klanten een virtuele versie van de auto laat zien met zijn werkelijke afmetingen. Op die manier kunnen ze het nieuwe model op interactieve wijze ontdekken voordat het fysiek in de showroom van de dealer komt.

De applicatie werd gezamenlijk ontwikkeld met Accenture en zijn bureau voor klantervaring, Accenture Interactive, en is gebaseerd op Tango – Googles augmented reality-technologie voor smartphones. Die technologie stelt mobiele apparaten in staat om doorheen de fysieke wereld te navigeren op een gelijkaardige manier als wij mensen. Bovendien is hij geoptimaliseerd voor de Lenovo Phab 2 Pro smartphone, het eerste consumentenapparaat met Tango-ondersteuning ter wereld.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) en Accenture toonden een prototype van deze applicatie op het Mobile World Congress in Barcelona in februari 2016.Daarbij lieten ze een eerste glimp zien van de manier waarop augmented reality de aankoopervaring van de klant radicaal kan veranderen, doordat hij op interactieve wijze een virtuele versie op werkelijke grootte kan bekijken van de auto die hij overweegt te kopen.

De Jeep Compass Visualiser is nu beschikbaar in Jeep-showrooms in geselecteerde markten (Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje en Zwitserland) en zal tegen het einde van de zomer beschikbaar zijn bij de meeste dealers in Europa.

Hoe werkt het?

De Jeep Compass Visualiser biedt kopers de mogelijkheid om via een toestel met Tango-ondersteuning een auto op werkelijke grootte te bekijken en te configureren, errond te wandelen en een kijkje in het interieur te nemen. Koetswerkkleuren en velgopties kunnen geselecteerd en gewisseld worden. Deuren kunnen geopend worden om een realistisch en gedetailleerd interieur te bekijken, waarvan de bekleding gewijzigd kan worden door op het scherm van het toestel te klikken. Terwijl de auto wordt bekeken op het scherm, beweegt de virtuele auto naargelang de bewegingen van de gebruiker.

Klanten die een bezoek brengen aan de Jeep-dealer kunnen hun favoriete interieurconfiguratie voor de Jeep Compass selecteren uit twee interieurkleuren – Urbex of Ski Grey – en materialen – volledig leder of stof. De selecties verschijnen in de augmented reality-applicatie, waardoor bestuurders hun keuze in 3D te zien krijgen, hoewel het voertuig niet fysiek aanwezig is.