Mercedes-AMG EQE SUV

Mercedes-AMG presenteert de EQE SUV, een nieuwe mijlpaal in de elektrificatiestrategie – de eerste volledig elektrische SUV van het performance- en sportwagenmerk. Met zijn variabele interieur en performance-gerichte aandrijfconcept is dit het meest veelzijdige elektromodel in het modellengamma van Mercedes-AMG. Het nieuwe model biedt bovendien royale ruimte voor passagiers en bagage. Net als de AMG EQS Limousine en AMG EQE Limousine is de AMG EQE SUV gebaseerd op het elektroplatform van Mercedes-EQ. Twee krachtige elektromotoren en de volledig variabele vierwielaandrijving vormen de basis voor de kenmerkende dynamische AMG-rijervaring. De ontwikkelaars van Mercedes-AMG hebben ook vele andere parameters zelfstandig ontworpen. Daartoe behoren de luchtvering AMG RIDE CONTROL+ met adaptief verstelbare demping, achterasbesturing en AMG ACTIVE RIDE CONTROL – een AMG-specifieke rolstabilisatie. Daarbij komen nog de AMG SOUND EXPERIENCE en het exterieur- en interieurdesign. Er zijn twee varianten van de nieuwe performance-SUV leverbaar: de Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC (voorlopig energieverbruik gecombineerd (WLTP): 25,1-22,0 kWh/100 km; voorlopige WLTP CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] en de nog sportievere Mercedes-AMG EQE 53 4MATIC+ (voorlopig energieverbruik gecombineerd (WLTP): 27,8-22,6 kWh/100 km; voorlopige WLTP CO2 -emissie gecombineerd: 0 g/km).

“De AMG EQE SUV is een nieuwe mijlpaal in onze toekomst van Driving Performance. Het nieuwe model is onze eerste volledig elektrische SUV. En na de AMG EQS en AMG EQE Limousines is dit al het derde performance-model dat we op basis van het elektroplatform van Mercedes-EQ hebben kunnen realiseren. Met zijn variabele interieur en krachtige vierwielaandrijving is het de meest veelzijdige elektroauto van Mercedes-AMG. Een echte allrounder en een echte AMG!” aldus Philipp Schiemer, CEO van Mercedes-AMG GmbH.

“Het compacte formaat van de EQE SUV en de korte wielbasis vormen samen met het performance-gerichte aandrijfconcept het perfecte uitgangspunt voor een dynamische, zeer emotionele en luxueuze AMG-rijervaring. Dat geldt met name voor de aandrijving, het onderstel, de remmen en de sound. Het zorgt ervoor dat onze klanten zich kunnen verheugen op de Driving Performance die kenmerkend is voor ons merk”, aldus Jochen Hermann, Chief Technical Officer van Mercedes-AMG GmbH.