Parkeerapp Polly helpt u twee keer zo snel aan parkeerplaats

De populairste parkeerapplicatie van Frankrijk, ‘Polly, the Parking Fairy’, is vanaf nu beschikbaar in Brussel. De app garandeert gebruikers de grootste kans op een parkeerplaats, zij het op straat of in (ondergrondse) garages. De ervaring leert dat je met Polly tot twee keer zo snel een parkeerplaats vindt. “De straten van een stad hoeven niet gevuld te zijn met eindeloos rondrijdende chauffeurs die op zoek zijn naar een plek om hun auto achter te laten.”

Hopeloos rondjes rijden door de straten, tevergeefs op zoek naar een parkeerplaats … Het is een van de ergste nachtmerries van bestuurders. Vooral in Brussel, een van de drukste steden wereldwijd qua verkeer, is het bijzonder frustrerend om een parkeerplaats te vinden. Studies tonen aan dat bijna een derde van al het verkeer in een stad te wijten is aan bestuurders die op zoek zijn naar een plek om hun wagen achter te laten. Polly helpt hen vanaf nu om sneller dan ooit een parkeerplaats te vinden, op straat of in een ondergrondse garage.

‘Polly halveert de tijd die nodig is om een parkeerplaats te vinden’

Polly maakt gebruik van open source informatie om beschikbare parkeerplaatsen in een stad in realtime in kaart te brengen. De app houdt daarbij zowel rekening met parkeerplaatsen op straat als met (ondergrondse) parkeergarages. Polly berekent op basis van deze info een aangepaste route die de grootste kans biedt om een parkeerplaats te vinden. Zijn er geen parkeerplaatsen op straat beschikbaar, dan leidt de app chauffeurs naar ondergrondse alternatieven.

Naast de voor de hand liggende tijdwinst voor chauffeurs, zijn er op de lange termijn ook voordelen op het gebied van congestiebestrijding, verhoogde verkeersveiligheid en minder vervuiling door een afname van het verkeer.

“Polly is er voor alle chauffeurs die een hekel hebben aan het zoeken naar een parkeerplaats. Ik denk dat velen zich daarin zullen herkennen”, legt Zohar Bali, medeoprichter en CEO van sPARK, uit. “In een stad doe je er gemiddeld 20 minuten over om een parkeerplaats te vinden. Dankzij Polly kan die tijd nu gehalveerd worden, een voordeel voor zowel chauffeurs als steden. Met gelukkigere chauffeurs, minder verkeer en schonere lucht als eindresultaat.”

Eerste A tot Z-parkeeroplossing wereldwijd

Polly biedt bestuurders een geheel nieuwe manier om sneller, goedkoper en moeiteloos te parkeren. Via de Polly-app krijgt iedereen gratis toegang tot:

Real-time parkeeraanbevelingen op straat of in parkeergarages in de buurt van jouw bestemming, in functie van afstand, prijs en beschikbaarheid
Intelligent navigatiesysteem en op maat gemaakte route met grootste kans om parkeerplaats op straat te vinden
Een plaats reserveren in voorgestelde parkeergarages en tot 50% korting
Gemakkelijke en automatische toegang tot parkeergarages via de Polly-app
Automatische betalingsmogelijkheden voor parkeren op straat en in parkeergarages rechtstreeks vanuit de applicatie – geen file meer aan de betaalautomaat dus

De totaaloplossing van Polly werd in Frankrijk reeds verkozen tot beste parkeerapp op de markt.

8,2 miljoen gebruikers tegen 2021

Polly is momenteel verkrijgbaar in 65 steden, voornamelijk in Frankrijk en Israël, waaronder Parijs, Metz en Tel Aviv. Bij de lancering in een nieuwe stad maakt sPARK gebruik van open source informatie en stuurt het ‘verkenners’ uit op de fiets om de straten en parkeeropties van een stad in kaart te brengen. Het team achter Polly werkte drie maanden aan de voorbereiding van de lancering in Brussel.

Na de hoofdstad wordt de app ook beschikbaar in Antwerpen, Mechelen en Gent. Tegen 2021 wil sPARK Polly wereldwijd in meer dan 100 steden lanceren en 8,2 miljoen gebruikers bereiken.

“Het is belangrijk voor ons om Polly naar Brussel te brengen, want het is een van de meest overbelaste steden wereldwijd qua verkeer”, legt Zohar Bali uit. “Maar verkeer en luchtvervuiling zijn niet alleen problemen in Brussel of Parijs, het zijn globale uitdagingen. We willen Polly daarom over de hele wereld beschikbaar maken, om bestuurders stress en geld te besparen en om de straten van moderne steden veiliger en aangenamer te maken.”