Polestar 2 gamma breidt uit

Polestar breidt het aanbod van de Polestar 2 uit met drie nieuwe varianten. Met twee aandrijflijnen, twee accusets en optionele uitrustingpacks, is de elektrische fastback nu al vanaf 45.900 euro verkrijgbaar. Dit maakt hem toegankelijker voor een breed publiek. Zo wil Polestar de overgang naar duurzame mobiliteit versnellen.

De Polestar 2, die in de tweede helft van 2020 in alle wereldwijde lanceringsmarkten van Polestar werd gelanceerd, heeft veel lof geoogst van zowel klanten als pers, en heeft in alle regio’s een aantal prijzen gewonnen. De laatste was een award van Red Dot, Polestar 2 nam de “Best of the Best” Award in de categorie ‘Product’ voor 2021 in ontvangst.

Polestar 2 zet met deze modellen verder in op duurzaamheid en vooruitstrevend design. Het exterieur en interieur van de verschillende varianten zijn bijna niet te onderscheiden. Alle versies van de Polestar 2 zijn even aantrekkelijk. Ze zijn alle drie uitgerust met 19-inch wielen, kenmerkende LED-lichtontwerpen voor- en achteraan en Polestar’s typerende frameloze spiegels. Net zoals de WeaveTech vegan zetelbekleding die in 2020 geïntroduceerd werd, is de nieuwe standaard bedrukte textiel bekleding ook gemaakt uit veganistisch materiaal. Deze is beschikbaar in twee kleuren die passen bij de nieuwe 3D-geëtste decor panelen. Andere opmerkelijke standaardkenmerken zijn hoogwaardig geluid met 8 luidsprekers, parkeersensoren voor- en achteraan en een achteruitkijkcamera.

Connectiviteit en digitale integratie blijven ook kenmerkend voor Polestar 2. Het bekende, door Android Automative OS aangedreven infotainmentsysteem met een 11-inch display in het midden en een 12,3-inch display voor de bestuurder is standaard aanwezig in alle modellen. Geïntegreerd in de nieuwe Polestar app met andere bedieningselementen is de nieuwe Polestar Digital Key, die ook standaard is inbegrepen, net als de mogelijkheid om Over-the-Air updates uit te voeren. Hiermee kan Polestar op regelmatige basis software-updates vanop afstand doorvoeren. De nieuwe Polestar app en Polestar Digital Key zullen via OTA bij Polestar 2 eigenaars beschikbaar zijn vanaf mei 2021.

Polestar 2 werd bekroond met een 5-sterren Euro NCAP safety rating in maart 2021, dankzij de innovatieve structurele veiligheidsontwikkelingen, acht airbags en veiligheidsassistentie features die onder andere fietsers, voetgangers en wegranden detecteren.