Veilig het motorseizoen in

Met de start van de paasvakantie gaat het motorseizoen van start. Voor motorfans kan het niet snel genoeg gaan, zij willen weer volop kunnen genieten van hun stalen ros. Om geen kostbare tijd te verliezen, geeft Bridgestone nu alvast enkele tips voor een perfecte start van het motorseizoen. Een goede voorbereiding is immers alles!

Controleer de bandenspanning

De winter heeft effect op uw banden. Als uw motor gedurende lange tijd heeft stil gestaan, kan er tot 1,0 bar lucht uit de banden ontsnappen. Check daarom de bandenspanning voor u een dag gaat toeren. Doe dit wanneer de banden koud zijn. Wilt u weten wat de aanbevolen bandenspanning voor uw motor is? Neem dan een kijkje op de website.

Kijk het profiel van uw banden na

Uw banden kunnen natuurlijk flink versleten zijn door alle kilometers die u afgelopen zomer hebt afgelegd. In de meeste Europese landen is de minimale profieldiepte 1,6 mm. Controleer daarom ook het profiel van uw banden voor u vertrekt.

Stem uw nieuwe band af op uw rijstijl

Mocht u de minimale profieldiepte niet halen, dan is het nodig om uw banden te vervangen. Denk daarbij aan het type motorrijder dat u bent en pas uw bandenkeuze daar op aan. Er zijn namelijk verschillende banden voor verschillende rijstijlen. Zo bestaan er tourbanden en toursport banden, maar ook banden voor all-roads, customs, cruisers, crosser. Alle mogelijkheden kan u online terugvinden.

Vergeet ook uw helm niet

Veiligheid gaat voor alles. Voor motorrijders is een goede uitrusting van levensbelang. Controleer dus ook even uw vest, broek en schoenen. En… vergeet uw helm niet. Check of hij nog goed past en of hij nog intact is. De gemiddelde levensduur van een helm is vijf jaar, maar het is aangeraden om uw helm om de drie jaar te laten controleren.

Check uw verzekering

Uiteraard bent u verzekerd, maar rijdt u het aantal verwachte kilometers? Kijk na of uw dekking overeenkomt met uw rijplannen. Ondanks een goede voorbereiding kan er altijd iets misgaan. Uw verzekering keert echter niets uit als u meer kilometers rijdt dan aangegeven.

Meer tips vindt u op de website van Bridgestone.