Vlaming droomt van een Mercedes, maar koopt een Golf

De droomwagen van de Vlaming is een Mercedes C- of E-klasse, Audi A4 of een oldtimer (Cadillac, Rolls Royce, Ferrari). Maar uiteindelijk gaan we voor een Volkswagen Golf, BMW 3 en 5 serie of een Opel Corsa. Dit blijkt uit een analyse van het zoek- en kijkgedrag van het afgelopen jaar op 2dehands.

Naar aanleiding van het Autosalon onderzocht het handelsplatform welke autozoekertjes het vaakst bekeken werden en dus welke auto’s haar bezoekers het liefst zouden kopen. Daarnaast werd nagegaan welke zoekertjes de meeste biedingen en reacties kregen en dus waarschijnlijk het vaakst resulteerden in een aankoop. Dit levert een top 5 van onze ‘droomwagens’ én een ranking met meer realiteitszin op.

Welke auto we het liefst willen: Mercedes C-klasse, Mercedes E-klasse, Audi A4, BMW 1 serie en Oldtimers

Welke auto we echt tweedehands aanschaffen: VW Golf, BMW 3 serie, BMW 5 serie, Opel Corsa en Opel Astra

Aleksandra Vidanovski, woordvoerster van 2dehands: “Het is een trend; van zodra het Autosalon van start gaat, gaat het aantal autozoekertjes op ons gratis handelsplatform de hoogte in. Dit is interessant nieuws voor wie bijvoorbeeld op zoek is naar een eerste startersauto voor zijn zoon of dochter of naar een betaalbaar alternatief voor een nieuwe gezinswagen. Zij kunnen de komende weken – nog meer dan anders – een goede slag slaan op 2dehands. Ook wie een droomwagen op het oog heeft, vindt bij ons trouwens meer dan ooit zijn gading.

Beneden de taalgrens wordt eerder (weg)gedroomd bij een Audi A3 en A4 of een BMW Serie 5. Ook hier wordt uiteindelijk het vaakst gekozen voor een Volkswagen Golf.