Belgen zijn sociaalste festivalgangers

Nu Rock Werchter en Couleur Café voor de deur staan, is het startschot voor het festivalseizoen officieel gegeven. De festivalweide brengt mensen van over de hele wereld samen. Maar hoe zit het precies met onze social skills? Zorgt de festivalweide voor levenslange vriendschappen of biedt ze enkel kans op een onenightstand? Twoo vroeg het zich af en polste bij 3.000 gebruikers uit Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België naar hun wildste festivalervaringen.

59% van de Belgen maakt vrienden op de festivalweide

Van de bevraagde landen (Nederland, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en België) kwam België als sociaalste festivalland uit de bus. 59% van de Belgische festivalgangers vindt het leuk om tijdens een festival nieuwe vrienden te maken. 33% van hen houdt zelfs na het festivalseizoen contact met de mensen die ze op de weide hebben leren kennen.

De Britten komen op de tweede plaats: 52% maakt nieuwe vrienden op de festivalweide. De Fransen volgen als derde, met 51%. Op de vierde en minst sociale plaats komen de Duitsers. 57% van hen geeft aan geen vrienden te maken tijdens een festival.

Duitsers staan open voor onenightstand

Hoewel het op vriendschappelijk vlak wat stroever loopt, staan Duitsers met 17% het meest open voor een onenightstand met iemand die ze op de festivalweide hebben leren kennen. 12% van hen heeft zelfs op regelmatige basis een onenightstand tijdens een festival. Hoewel Belgen erg sociaal zijn, zullen ze niet meteen met een vreemde de tent induiken. 84% van de Belgen geeft aan nog nooit een onenightstand te hebben gehad op de festivalweide.

“Uiteraard draait het niet allemaal rond seks”, verklaart Lien Louwagie, woordvoerder van Twoo. “De festivalweide is de perfecte plek voor een beetje romantiek tijdens de eerste date. Als meest sociale festivalgangers is het duidelijk dat de Belgen dit al langer doorhebben”. Hoewel nog maar weinig Twoo-gebruikers de liefde hebben gevonden tijdens een festival, staan veel mensen wel open voor een festivaldate. Vooral Britten (34%), Duitsers (30%) en Fransen (20%) zien zo’n date wel zitten.