Hit The City: ontdek Brussel met je festivalbandje

Voor het vierde jaar op rij organiseert Couleur Café de actie “Hit The City” om cultuur in Brussel te promoten en voor iedereen toegankelijk te maken. Onze festivalgangers krijgen op vertoon van hun festivalbandje korting in een heleboel Brusselse cultuurtempels om de stad op een andere manier te ontdekken.

In samenwerking met zestien Brusselse musea en toeristische attracties moedigt Couleur Café haar bezoekers aan om kennis te maken met de belangrijkste culturele instellingen in Brussel, en dat aan democratische prijzen.

NIEUW: de voordelen van “Hit The City”  gelden voortaan voor alle festivalgangers die hun Couleur Café armbandje laten zien aan het loket van hun museum of toeristische attractie naar keuze, tijdens het festivalweekend maar ook tijdens de hele maand juli!

16 PARTNERS, 16 PLAATSEN OM TE ONTDEKKEN…
…waarvan 7 in Laken, net naast het festival:

Het Atomium neemt je mee voor een surrealistische tocht door buizen en bollen, op weg naar het mooiste 360°-panorama van Brussel en omstreken.
In ADA, het designmuseum van Brussel, kan je design (her)ontdekken op een vernieuwende en verrassende manier.
Voor een leuke uitstap onder vrienden, in familieverband of met je lief kan je naar Kinepolis Brussels, om je daarna uit te leven op Couleur Café!
Mini-Europa biedt je een trip aan langs de beroemdste monumenten van Europa, tot in de kleinste details nagebouwd op een schaal van 1/125.
Oceade: kom een duik nemen in het waterpretpark met de meeste glijbanen van het land!
Ontmoet echte sterren, in het Planetarium! Stap binnen in een virtuele wereld en reis mee tussen de planeten.
Op de Heizel nemen de 60 levensechte dinosaurussen van Dino World je 65 miljoen jaar terug in de tijd, naar een wereld waar de grootste levende wezens die ooit bestaan hebben het voor het zeggen hadden.

9 bezienswaardigheden in het stadscentrum:

Deze zomer brengt Bozar hulde aan de hiphop, met de tentoonstelling « YO, Brussels Hip Hop Generations ». Liefhebbers van de goede ouwe tijd en van het Brussel dat Brel bezong, kunnen naar « Brussel is een Plaizier ».
In het Mima kunnen bezoekers op drie verdiepingen terecht voor de permanente collectie en voor tijdelijke tentoonstellingen. Het museum heeft een verzameling van meer dan veertig werken.
De expo over Steve McCurry in de Beurs is een lange reis door het œuvre van de beroemde fotograaf – van Afghanistan tot India, van Azië tot het zuidoosten van de Verenigde Staten – en put uit zijn gigantische en fascinerende repertoire.
De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten in Belgie zijn zes musea die het allerbeste van de Belgische kunst laten zien. Samen vormen ze uniek cultureel erfgoed dat onze geschiedenis vertelt.
BELvue neemt je mee op ontdekkingstocht… naar België! Aan de hand van verschillende thema’s krijg je op een eigentijdse en originele manier een beter beeld van het huidige België.
Wiels is een gerenommeerd instituut op het gebied van hedendaagse kunst en legt zich toe op het samenstellen en presenteren van tijdelijke expo’s van nationale en internationale kunstenaars. Voor zijn 10e verjaardag organiseert Wiels de tentoonstelling « Het afwezige museum ».
In de Centrale for Contemporary Art gaan kunstenaars op zoek naar de relatie tussen geluid en beeld, en onderzoeken ze hoe we ons kunnen verhouden tot de wereld door te luisteren.
Op de terreinen van een voormalige bronsgieterij verrast La Fonderie met haar mooie tuin van machines en met de Halle des Tourneurs.
De tentoonstelling « Fabulous Failures » in de Botanique brengt een overzicht van werken van kunstenaars die graag de strijd aangaan met perfectie, die houden van toeval en op zoek gaan naar prachtige mislukkingen.

Voor ieder wat wils dus ! Meer informatie en de tarieven via https://www.couleurcafe.be/nl/hit-the-city/
Geniet van het festival en ontdek onze hoofdstad!