Line-up I love the 90’s – The party bekend

Onlangs flitste An Lemmens presentator Staf Coppens met zijn gezin terug naar 1993 en de tijd van Game Boys, Buffalo’s en Baywatch. “De nineties zijn hotter dan ooit. Vooral bij jongeren. We zagen het al de voorbije Pokémon-zomer en we voelen het momenteel ook aan de ticketverkoop voor I love the 90’s. Mensen willen ons feestje niet missen en als ik de line-up zie, kan ik ze geen ongelijk geven”, zegt medeorganisator Kris Bloemen.

Ook al zingen de legendarische Vengaboys ‘We’re going to Ibiza’, op zaterdag 8 april komen de originele Bengaboys (zo spreekt u dat uit) Kim, Dennis, Robin en cowboy Donny naar de Hasseltse Ethias Arena, voor een vette ‘We like to party!’, met veel ‘Boom, Boom, Boom, Boom!!’, ‘Up and down’.

Pat Krimson

Wie niet mag ontbreken op de 10de editie van I love the 90’s, is Zonhovenaar en AtmoZ-resident-dj Pat Krimson. “Ik besta dankzij de jaren negentig, maar het verjongde publiek zorgt ervoor dat Patje hip en cool blijft. Ik merk dat aan de reacties. Die jonge gasten volgen mij en pas op; die zijn ook mee met wat ik nu aan het maken ben hé!”

Patje bruist van de energie. Hij is nu al klaar voor I love the 90’s. “’Paranoid in Moscow’, ‘Taboo Bells’, ‘My Playground’, ik speel ze allemaal. Samen met Loredana komen ook de 2 Fabiola-hits (‘Lift U Up’, ‘Magic Flight’, ‘I’m On Fire’) voorbij in een compacte set. En dan is er nog het stukje ‘Friends’. Daarvoor heb ik van de organisatie carte blanche gekregen en mag ik mijn goesting doen om gasten uit te nodigen. De mensen moeten de Facebook-pagina en de website van I love the 90’s maar goed in de gaten houden en dan komen ze het te weten.”

Eurodance

Praten we over muziek van de jaren negentig, dan komen we naast de pop en rock ook uit bij de Eurodance. “Het is een smeltkroes van verschillende stijlen; House, Pop, New Beat, Disco, Freestyle, Hiphop en  Trance”, zegt DJ Ward, die straks voor de 10de keer resident-dj is en Master of Ceremony.

Ook op het podium krijgt het Eurodance-verhaal een verlengstuk; Ice Mc brengt ‘Think about the way’ en ‘It’s a rainy day’ mee. De bloedmooie Zippora komt langs met ‘Lotus Eater’, een hit die ze scoorde einde jaren negentig. En wat gedacht van DJ Peter Project, die een nummer één hit scoorden met ‘2 New York’. Ook zij zijn in Hasselt van de partij.

Cherry Moon

Voor wie uitging in de jaren negentig, was de Lokerse discotheek Cherry Moon het absolute walhalla. Je moet de Cherry Moon Trax niet shazammen om ze te herkennen. Een paar seconden zijn voldoende. Op I love the 90’s komt die legendarische sfeer opnieuw tot leven. “Het volstaat om ‘Hasselt’ in te typen op je gps, als je het wil meemaken”, klinkt het bij de gasten van Cherry Moon.

Headliner

“De affiche is compleet, op de headliner na. Die maken we binnenkort bekend. Traditioneel gaan wij voor een grote naam die nooit eerder te zien was in België. Denk maar aan de terugkeer van Scooter, 2 Unlimited, de doortocht van Hanson of het herenigde Five. De grootste 90’s party van Europa vraagt een grote naam en in die grootorde mag je hem gaan zoeken”, klinkt het bij de organisatie.

Op www.ilovethe90s.be bestel je je tickets voor de 10de editie. Die vindt plaats op zaterdag 8 april in de Hasseltse Ethias Arena, met optredens van Vengaboys, Pat Krimson, 2 Fabiola & Friends, Ice Mc, DJ Peter Project, Zippora en Cherry Moon. DJ Ward is MC en verzorgt de party tussen en na de optredens.