Nieuwe namen voor plasticvrij festival

Met een extra (vierde) stage, verscholen in de bossen van Kasteel Ribaucourt, wordt de vijfde en dus jubileumeditie van Paradise City er eentje om in te kaderen. De bijkomende stage zal worden gehost door het even obscure als gerenommeerde Duitse Giegling Kollektiv. En naast enkele toppers als DJ Koze en Dixon, die vorige week reeds werden aangekondigd, bevestigt de organisatie vandaag nog eens een lading namen; waaronder 2manydjs, Todd Terje en Polo&Pan.

2manydjs
Adriatique
BeraadGeslagen
Daphni aka Caribou
Dj Python
Edward
Egyptian Lover
Folamour
Gerd Janson
Josey Rebelle
Jungle By Night (Live band)
Leroy Burgess (Full Band)
Map.ache (live)
Polo & Pan (DJ Set)
Skatebård
Todd Terje (Dj set)
Trikk
Vaal

Reeds eerder bevestigde namen:

DJ Koze
Dixon
Motor City Drum Ensemble
Mind Against
John Talabot
Carista
&ME
Nu Guinea (Live Band)
Eris Drew
Jan Blomqvist & Band
Blond:ish
Mim Suleiman & Esa

WATERKAMPIOEN

A Greener Festival – een gerenommeerde organisatie die festivals en events wereldwijd monitort en steunt in duurzaamheid – bedacht Paradise City met de AGF Water & Sanitation Award. Het kreeg die accolade voor het besparen van 27% water over de jongste twee edities, waardoor het verbruik per persoon daalde tot 9,1 liter. Die spectaculaire sprong werd mogelijk gemaakt door onder andere het gebruik van vacuümtoiletten, kranen met een gecontroleerd debiet en een mobiele, ecologische waterzuiveringsinstallatie (ism Ecoz) die het douchewater van de camping zuiverde vooraleer het te lozen.

BLIKKEN BACKSTAGE

Sinds vorige editie weert de organisatie rigoureus het gebruik van single use plastics op Paradise City. Dat betekent geen pet-flesjes op het terrein, maar ook geen andere plastic troep die niet wordt hergebruikt op het festival. Ook aan de drankleveranciers wordt gevraagd om hun dranken enkel te schenken in de op het festival aanwezige herbruikbare bekers. Op die manier blijft het – sowieso onvermijdelijke – afval, zoals de drankblikjes die backstage worden gebruikt, beheersbaar en dus makkelijker te sorteren voor verwerking in de recyclage. Uiteraard zijn blikjes ook afval, maar door plastic te weren, zijn er alvast minder soorten afval en slaagt het festival erin een hoger percentage van het afval te recycleren.