Off The Cross, Concealed Reality en Hemelbestormer openen Graspop Metal Meeting

Het grootste metalfestival van België pakt uit met de Red Bull Metal Dome. Stevig headbangen dus, met op donderdag 20 juni 2019 drie talentvolle Belgische bands: Off The Cross, Concealed Reality en Hemelbestormer!

Graspop Metal Meeting is het grootste metalfestival van ons land. Heel wat internationaal gitaargeweld dus, maar steevast ook talent van eigen bodem. Zo openen dit jaar Off The Cross, Concealed Reality en Hemelbestormer het festival in de Red Bull Metal Dome. Zij werden door Red Bull en Graspop Metal Meeting geselecteerd uit meer dan 300 inzendingen en blazen op donderdag 20 juni 2019 het dak van de Red Bull Metal Dome met strakke riffs, razend drumwerk en een muur van tricolore geluid. Red Bull geeft zo vleugels aan drie beloftevolle Belgische bands.

Off The Cross (Antwerpen)

“We kijken er waanzinnig hard naar uit,” zegt Jens De Vos, gitarist bij Off The Cross. “Als 16-jarige snotneus zie je al je idolen op die podia in Dessel staan, en droom je om hetzelfde te doen. Het is onwezenlijk wanneer zo’n dromen dan ook effectief uitkomen. Als ambitieuze band wil je niet rond de kerktoren blijven spelen, dus we zijn Red Bull erg dankbaar voor deze kans. Graspop Metal Meeting geeft ons de mogelijkheid om een massa potentiële fans te bereiken. We willen een intense liveshow neerzetten. Zowel band als publiek moeten op het einde volledig buiten adem zijn. Bring it on!”

Concealed Reality (Brussel)

“Om als een Belgische band op de affiche te staan van het grootste metalfestival van België? Dat is de max!” zegt Daan Hollevoet, gitarist bij Concealed Reality. “Wij willen onze muziek de wereld insturen, en overal spelen waar we kunnen. Het is super dat we op basis van kwaliteit en niet door bijvoorbeeld een bepaald aantal stemmen een plek om de affiche wisten te veroveren. Want dan primeert hoeveel mensen je kent. Daarvoor zijn we Red Bull erg dankbaar. We gaan voor lekker groovy riffs met strakke breakdowns op donderdag 21 juni 2019. Die tent gaat afzien!”

Hemelbestormer (Diepenbeek)

“Het is een eer om in de Red Bull Metal Dome te staan!” zegt Frederik Cosemans, de drummer van Hemelbestormer. “Zo’n kansen krijg je als underground band niet elke dag aangeboden. Voor veel mensen is Graspop Metal Meeting het hoogtepunt van hun jaar, en we kunnen dan ook niet wachten om ze ons kunnen te laten horen. Want er zit bloed, zweet en tranen in onze muziek. Muziek maken draait om hard werken, toewijding en af en toe dat sprankeltje geluk. Bands letterlijk een podium geven op het grootste metalfestival van België geeft de scene een flinke duw in de rug. Want wat er in België leeft, moet gehoord worden! En we gaan voor niets minder dan een absolute mokerslag.”

Belgische metal

Red Bull doet het publiek van Graspop Metal Meeting natuurlijk al jaren headbangen op Belgisch talent, met vorig jaar zweterige shows van Toxic Shock, Signs Of Algorithm en Moments. Het jaar daarvoor passeerden King Hiss, Hexa Mera en Wolves Scream. Graspop Metal Meeting komt natuurlijk ook aan bod in Red Bull Music Presents Hooked On Belgian Metal, de documentaire over 40 jaar metal in België.

Tickets koop je op www.graspop.be! Let op: enkel met een combiticket krijg je toegang tot de Red Bull Metal Dome op donderdag 20 juni 2019!