Paradise City maakt volledige line-up bekend

Net zoals de voorbije twee edities, brengt Paradise City ook dit jaar weer een gezonde mix van gereputeerde en opkomende DJ’s en live artiesten. Verdeeld over drie dagen en drie stages (2 DJ stages en 1 live stage) wordt het festival ook deze keer een muzikale ontdekkingsreis in een magisch kader. Als we met z’n allen samenwerken om onze gezamenlijke ecologische voetafdruk te verkleinen dan is er geen reden tot pessimisme. Dat is de filosofie achter het ‘groene’ Paradise City. Dat geloof in de toekomst weerspiegelt zich ook in de line up van het festival, waar gevestigde waarden worden afgewisseld met talentvol jong geweld.
Voor muzikale fijnproevers

Op Paradise City is energie op de dansvloer één van de prioriteiten, maar met de live stage wil de organisatie er ook voor zorgen dat de mensen weer gaan luisteren en genieten van een echt live optreden. Het festival wil de fijnproevers van elektronische muziek op de wenken bedienen met warme house, melodische techno, opzwepende disco en diepe elektro. Paradise City brengt een flinke hap underground muziek, maar wil die tegelijk ook ontsluiten voor een breder publiek.

Lokale stage hosts

De organisatoren kiezen ervoor te werken met lokale stage hosts: lokale promoters of labels die hun eigen muzikale wereld creëren en die elk ook een bepaald publiek aanspreken. Zo wordt er samengewerkt met Love; een concept van het Brusselse ATTAR!, SILO uit Leuven dat een iets pittigere line-up met grote kleppers serveert, Moodfamily X Roots of family uit Gent brengen op de live stage melodische techno en Play Label records gaat de Chicago House tour op. Tenslotte serveert Ketaloco een 100%Belgische line-up.

Live acts

Recondite: momenteel één van de meest populaire live artiesten binnen de electroscene en op nummer 2 van beste live acts volgens Resident Advisor.

Sinners (N’To & Joachim Pastor): voor het eerst zullen deze twee Fransen hun nieuwe project Sinners in België ten berde brengen.

Nosaj Thing: één van de grote namen uit de elektronische beat scene van LA die ook reeds tracks voor Kendrick Lamar, Chance the Rapper en Kid cudi produceerde.

HVOB: het Oostenrijkse duo Anna Müller en Paul Wallner speelde ook al op de eerste editie van Paradise City. Inmiddels groeide HVOB uit tot een gevestigde waarde, verkochten ze de AB uit en brachten ze recentelijk hun eerste album (SILK) uit.

Moscoman: de chef van het opkomende Israëlische label Disco Halal zal een van de Paradise City podia bestijgen met full live band! Een primeur voor België. Moscoman brengt een unieke sound die het midden houdt tussen rock & roll, disco en house, dit alles geserveerd op een bedje van Midden-Oosten.

Giorgia Angiuli: girl power met deze Italiaans dame; een rijzende ster aan het muziekfirmament. Giorgia brengt verslavende, speelse muziek en bedient zich hierbij van de meest bizarre tuigen, waaronder moogs en speelgoedinstrumenten. Een lust voor het oor én het oog!

Sebastian Mullaert & Ulf Eriksson: Mullaert – een Zweed en bekend als de helft van Minilogue – zal samen met Ulf Eriksson een twee uur durende live sessie brengen. Verwacht je aan een rustgevende, zen-achtige muzikale trip; een zalige fysieke en emotionele ervaring tegen de betoverende achtergrond van het kasteel van Perk…

Gabriel Ananda: melodische techno met een ziel van een Duitse DJ die al heel wat jaartjes meedraait en op de grootste festivals speelde. Tekende ook samen met Maceo Plex en Dominik Eulberg voor enkele klassiekers. Op Paradise City zal Ananda een volledige live set spelen – behoorlijk uniek en geheid iets om naar uit te kijken.

En de Belgen? Uiteraard ook dit jaar een klein beetje terecht chauvinisme op Paradise City in de vorm van een mooie selectie uit de crème de la crème van de Belgische techno scene. Met live acts van SKY H1, Stavroz, Amyn en Harted.

DJ sets

Omar S: deze legende uit Detroit staat bekend om zijn lichtjes briljante producties en wordt door tal van collega’s op handen gedragen. Omar S bracht vorig jaar nog het album The Best uit.

Âme: Kristian Beyer is de DJ-helft van Âme en samen met Dixon ook de baas van het meest vooraanstaande label (Innervisions) uit Berlijn.

John Talabot: een van de absolute revelaties van de laatste jaren. De Spanjaard mixt verschillende stijlen door elkaar tot een organisch en dansbaar geheel.

Agoria: voor het tweede jaar op rij staat deze Franse house en techno legende op Paradise City.

Jeremy Underground: met Jeremy neemt het festival een zijweggetje richting disco en Chicago house. Te verwachten zijn exquise platen en een set die als geheel een reis vormt.

Denis Sulta: DJ uit Glasgow die momenteel ultra hot is. Ten bewijze daarvan: Dennis Sulta was dit jaar de hoogst genoteerde nieuwkomer in de Resident Advisor DJ top 100 poll. House van de bovenste plank kortom!

Kornél Kovacs: DJ, producer en chef van het Zweedse label Studio Barnhus. Niet meteen de usual festival suspect, maar vergeet niet dat Kovacs verantwoordelijk was voor enkele van de grootste dance hits van de jongste jaren (Szikra en Pantalon).

Konstantin Sibold B2B Kosme: Konstantin Sibold is één van de favoriete DJ’s van Paradise City en speelt er dit jaar voor de 3de keer op rij. Met releases als Madeleine en Mutter creëerde Sibold al enkele echte klassiekers. Dit jaar speelt hij een extra lange B2B set met zijn Franse makker uit Lyon, Kosme.

Acid Pauli: één van de ambassadeurs van de spirituele house. Pauli heeft met Acid Sundays ook zijn eigen clubavond in Ibiza en speelt slechts zeer zelden in België.

En uiteraard verder ook voldoende aandacht voor de gerenommeerde Belgische DJ-scene.

Zo krijgt het label Moodfamily een stage en host ook ATTAR! een podium met zijn LOVE clubconcept. Daarnaast zal de legendarische Cosy Mozzy weer draaien na jaren van afwezigheid en nodigt hij ook Mickey uit. Verder ook nog Raw District dat zopas een track uitbracht op het gerespecteerde Innervisions label en de alom bekende en uiterst sympathieke DJ Nico Morano; de ongekroonde koning van melodische house en techno in ons land.

Tenslotte prijken ook nog twee lokale legendes op de Paradise City affiche: Pierre – sinds jaar en dag resident in Fuse – en Red D; chef van het We play House label en wellicht de bekendste house DJ van België.

FULL LINE UP

Âme dj – Joachim Pastor & N’to present Sinners  – John Talabot – Omar S – Recondite live

&ME – Acid Pauli – Agoria – Andhim – Audion live (aka Matthew Dear) – Denis Sulta – Frankey & Sandrino – Gabriel Ananda live – Giorgia Angiuli live – HVOB – Jan Blomqvist & Band – Jeremy Underground –  Kornél Kovács  – Konstantin Sibold b2b Kosme – Lakuti – Lazare Hoche – Moscoman live band – Nosaj Thing – Nico Morano – Patrice Bäumel – Robag Wruhme –

Sebastian Mullaert & Ulf Eriksson live – Smallpeople –  Stavroz live – YokoO – Vessels – XXXY

AMyn – Antilope – Attar! – Bwana – Caspar & Don Cabron – Chantal – Cosy Mozzy – DC Salas – DkA live ft Parsifal & Juk – Exon Bacon – Goldfox – Harted – Hush Hefner – Indian Wells – Konna – Latence – Mickey – Mioti & Ramioul – Pierre  – Raw District – Red D – Red-Out – Sky H1