Paradise City van 23 tot 25 juni 2017

Voor Paradise City ziet de toekomst er rooskleurig uit. Als we immers met z’n allen samenwerken om onze gezamenlijke ecologische voetafdruk te verkleinen dan is er geen reden tot pessimisme! Met deze derde editie lijkt het groenste der festivals overigens een vaste waarde te zullen worden op de Belgische festivalkalender en lijkt ook het publiek overtuigd van het groene-maar-niet-geitenwollensokken concept. Paradise City bewijst dat duurzaam organiseren wel degelijk mogelijk is en dat dit niet ten koste hoeft te gaan van de kwaliteit van de line-up of van de algehele festivalbeleving. Wel integendeel zelfs.

3 dagen

Nieuw dit jaar is dat het festival zal gespreid worden over drie dagen. Voor vrijdagavond (23 juni) worden evenwel geen losse tickets verkocht. Enkel de houders van een camping- of weekenditicket zullen op vrijdagavond kunnen genieten van de paradijselijke beats aan het kasteel van Perk.

Comfort deck

Ook nieuw voor deze editie is het comfort deck dat zal worden ingericht vlak naast het gastronomische festivalrestaurant en met een panoramisch zicht over het festival. De ideale plek om na te genieten van een exquise maaltijd of met je gezelschap een glas te drinken.

Butler service

Wie geen zin heeft richting bar of foodtruck te tenen, kan net als vorig jaar gebruik maken van de Tsjing app op het terrein. Hiermee kan je je voedsel en dranken eenvoudigweg laten leveren op de plaats waar je je bevindt door het scannen van een QR code. In tegenstelling tot vorig jaar wordt de prijs voor deze dienst evenwel niet meer forfaitair, maar wel gewoon per bestelling aangerekend.

Chef Sofie Dumont

Onderzoek alles en behoud het goede is een leus die na twee edities stilaan ingang vindt bij de Paradise City organisatie. En dus zal net als vorig jaar een gastronomisch restaurant worden neergepoot waar Chef Sofie Dumont de plak zal zwaaien. Het concept – een 3-gangenmenu, opgebouwd met kraakverse biologische producten – sloeg dermate aan dat het misdadig zou zijn dit niet te herhalen.

Gratis kartonnen tenten

Nog zo’n blijvertje is de camping, die reeds op vrijdag beschikbaar zal zijn en waar kampeerders net als vorig jaar geheel en al gratis gebruik kunnen maken van een Kartent: een kartonnen (doch waterdichte) tent die achteraf volledig wordt gerecycleerd. “Gewone” tenten zijn ook toegestaan, maar dan enkel als de kampeerders ook alles weer terug mee naar huis nemen.

Line up

Inmiddels zijn ook de eerste artiesten bekend die op Paradise City hun opwachting zullen maken: Acid Pauli, Andhim, Audion Live, Jan Blomqvist & Band, John Talabot, Kornél Kovác en Pierre.