Paradise Down by the Lake

Paradise City Festival komt net als vorig jaar terug met zijn intieme concept Paradise Down by the Lake. Vijf weekends lang zullen telkens 400 bezoekers kunnen genieten van DJ-sets en live acts vanop privébootjes dobberend op een meer. Vormde vorig jaar nog domein Calmeyn in Drogenbos het decor voor het festival, dan wijkt Paradise Down by the Lake dit jaar uit naar het Oost-Vlaamse Beervelde, waar het gelijknamige park de achtergrond zal vormen voor de tweede editie van dit intieme festival. Paradise Down by the Lake zal elk weekend tussen 1 mei en 6 juni plaatsvinden.

De 50 beschikbare bootjes hebben elk een capaciteit van 8 personen en zijn uitgerust met banken, een tafel en een opbergruimte. Een borstwering zorgt ervoor dat opvarenden niet zomaar overboord kunnen vallen. Bezoekers kunnen een gezonde picknick en drankjes bestellen voor de lunch en/of het diner aan boord. Het intieme opzet wordt ook vertaald in de line-up met o.a.: Jonny Nash, Christian Löffler, Jane Fitz, John Talabot, Giegling, Suze Ijo, Lola Haro, Alfred Anders & Walrus en AliA & DTM Funk.

Alle DJ-sets en live performances, gespeeld vanop een platform op het water, zullen een toontje rustiger klinken dan gebruikelijk (denk: easy-going electronic music, zoals ambient, jazz fusion, downtempo) om optimaal aan te sluiten bij de rustieke setting. Het wordt met andere woorden geen festival zoals Paradise City, maar een ontspannende tegenpool waarin mysterie, natuur en relaxatie centraal staan.

Paradise City Festival is traditioneel een ecologisch festival, waarbij duurzaamheid een cruciaal onderdeel van het DNA vormt, de Paradise Down by the Lake spin-off is dat ook. Er geldt daarom een strikte zero-waste policy!

Praktisch

Elke vrijdag, zaterdag en zondag tussen 1 mei en 6 juni.

Van 17u tot 24u op vrijdag.
Van 14u tot 24u op zaterdag.
Van 14u tot 23u op zondag.

Tickets

Tickets voor de beschikbare boten worden enkel per 8 personen verkocht en alle leden zijn verplicht om samen aan te komen. Enkel personen met een geldig ticket zullen op het terrein worden toegelaten. De ticketverkoop start op 17 maart. Tickets kosten 40 €/pp voor vrijdag en 52 €/pp voor zaterdag en zondag. In geval van annulatie worden de tickets terugbetaald.