Paradise Down by the Lake

Ontspannende elektronische muziek op het meer van een prachtig kasteeldomein vanop privéboten. Begin juli organiseerde Paradise City Festival een alternatief voor het jaarlijkse zomerfestival. Twee avonden op rij konden telkens 400 bezoekers op privébootjes genieten van DJ-sets op de slotgracht rond het Kasteel van Ribaucourt. Nu zet de organisatie een grote stap in een andere, rustigere richting met een gelijkaardig, uitgebreid én verbeterd concept.

Het evenement, Paradise Down by the Lake, zal plaatsvinden op 8 verschillende data tussen 10 en 20 september 2020, telkens tussen 17u en 23u op weekdagen en tussen 14u en 22u in het weekend. Paradise City Festival wisselt dus voor de eerste keer haar vertrouwde locatie in voor het Kasteel Calmeyn in Drogenbos. Het domein van 25 hectare is een oase van natuur en rust, slechts op een boogscheut van Brussel. De organisatie zal extra inzetten op een mysterieuze sfeer geïnspireerd door David Lynch, waarin wordt ingespeeld op de zintuigen.

Bezoekers van Paradise Down by the Lake zullen ter plekke picknickmanden kunnen bestellen, gevuld met alles voor een gezond en evenwichtig middag- of avondmaal.

Vanop een eiland in het meer zal kalme muziek worden gespeeld door een brede selectie van absolute topnamen uit de internationale elektronische muziekwereld, waaronder Motor City Drum Ensemble, James Holden, Legowelt, Donna Leake, Giegling, Lola Haro, Walrus, AliA en meer. Alle DJ-sets en live performances zullen een toontje rustiger klinken dan gebruikelijk (denk: easy-going electronic music, zoals ambient, jazz fusion, downtempo) om optimaal aan te sluiten bij de rustieke setting.

Het wordt met andere woorden geen festival zoals Paradise City, maar een ontspannende tegenpool waarin mysterie, natuur en relaxatie centraal staan. “Het is niet de bedoeling dat de muziek ons in extase brengt. Ditmaal biedt de muziek ons genezing en introspectie in deze eigenaardige tijden”, aldus promotor Gilles De Decker.

Paradise City Festival is traditioneel een groen festival, waarbij duurzaamheid een cruciaal onderdeel van het DNA vormt. Er geldt daarom een strikt no waste beleid. Daarnaast volgt het festival een 10-stappenplan om de naleving van de duurzame voornemens te garanderen.