RIP Zillion… Lang leve Zillion!

Bijna dag op dag 20 jaar na de opening van discotheek Zillion op het Antwerpse Zuid, startte vorige week de afbraakwerken van het pand. Nog enkele dagen en dan is Zillion voorgoed uit het straatbeeld van Antwerpen verdwenen. Weinig zaken spreken 20 jaar na datum nog zo tot de verbeelding. In zijn hoogdagen was de discotheek dan ook beroemd en populair tot in het buitenland.  De afbraak zal de fans en bezoekers van vroeger dan ook niet onberoerd laten.

Met het feest in het Sportpaleis is het hoofdstuk Zillion definitief afgesloten en verdwijnt de club met een knal

Nu ook het gebouw definitief tegen de grond gaat, krijgt ZILLION XXX – THE FINAL RAVE een meer dan symbolische betekenis. Op vrijdag 17 februari kunnen de fans de sfeer en muziek van Zillion voor een allerlaatste keer beleven in het Sportpaleis. Muziek die verbazend genoeg populairder is dan ooit. Daarna valt het doek definitief en zal de legendarische club enkel nog in de herinnering van de bezoekers blijven voortbestaan.

Frank Verstraeten: “Het gebouw was voor mij al lang een lege doos, maar de ziel van Zillion leeft voort in de herinneringen van de bezoekers. Feestvierders krijgen de kans om samen nog een laatste keer de sfeer en muziek van vroeger te herbeleven en mogen zich verwachten aan een indrukwekkende show en bijhorende line-up. Met het feest in het Sportpaleis is het hoofdstuk Zillion definitief afgesloten en verdwijnt de club met een knal.”

ZILLION ‘sound’ populairder dan ooit.

In de ‘slipstream’ van de populariteit van alles wat met de jaren ’80 en ’90 te maken heeft, is ook de dance muziek van toen aan een opmerkelijke revival bezig. En daarbij hoort ook de muziek die toen in de club gedraaid werd. Zo sloten de dj’s Dimitri Vegas and Like Mike het hoofdpodium op Tomorrowland 2016 af met een heuse vinyl-set boordevol dance klassiekers van toen. Iets wat ze ook tijdens hun laatste Sportpaleis concerten herhaalden. Het resultaat was verbluffend met een festival en een zaal die helemaal uit hun dak ging op muziek die in Zillion gedraaid werd.

Geen track wordt meer met de club geassocieerd dan Universal Nation van Push. Deze verbaasde vriend en vijand door vorig jaar door te stoten tot Nr.1 in The Greatest Switch van Studio Brussel, de lijst met 100 favoriete dance plaatsen van de Stu Bru – luisteraars. De track haalde ook voor de eerste keer de Tijdloze Top 100 van dezelfde zender.

Met Dj’s als Rank 1, Johan Gielen, 4 Strings, Yves Deruyter,…enz,  belooft de party dan ook een hoogmis te worden voor iedereen die de muziek van toen wil herbeleven.