Stad Waregem en Hype-O-Dream kiezen voor festivalweide

Na zes geslaagde edities in de hippodroom van Waregem verhuist Hype-O-Dream volgend jaar naar een nieuwe locatie met een grotere oppervlakte. Vanaf 2019 zal het Belgische muziekfestival zijn tenten opslaan in de weiden van de Weymeerschen, aan de Waregemse stadsrand. Deze locatie biedt vooral meer mogelijkheden naar comfort en uitbreiding toe. De zevende editie zal doorgaan op zaterdag 20 juli.

Een eendaags (thema)festival met visueel spektakel, impressionante podia, diverse muziekstijlen, een gevarieerde line-up en live coverage op MNM. Hype-O-Dream groeide in zes jaar tijd uit van “klein lokaal festival” tot een vaste waarde in onze Belgische festivalzomer. Om Hype-O-Dream verder te kunnen ontwikkelen als festival, kozen Stad Waregem en de organisatie van Hype-O-Dream voor een nieuw, groter festivalterrein. De volgende edities zullen doorgaan in de weiden van de Weymeerschen, bij de echte Waregemnaren ook wel gekend als “de slekkeput”. De weiden liggen net naast de noordoostelijke stadsring, tussen de Oosterlaan en de spoorweg, op vijf minuten wandelafstand van het treinstation.

Stijgende bezoekersaantallen

De eerste editie van Hype-O-Dream in 2013 trok zo’n 4.500 festivalgangers aan. Vorig jaar, tijdens de zesde editie, mocht Hype-O-Dream maar liefst 22.000 festivalgangers verwelkomen. De enorme groei in bezoekersaantallen is voor de organisatie de voornaamste reden om van locatie te veranderen. Hype-O-Dream merkte dat het volle potentieel van het festival nog lang niet bereikt is. De nieuwe festivalsite laat toe om de komende edities nog grootser aan te pakken en de festivalbezoekers meer comfort te bieden.

Hippodroom Waregem

De locatie mag dan wel veranderen, de roots van Hype-O-Dream liggen bij de hippodroom van Waregem. De naam van het festival zal ons daar altijd aan blijven herinneren. De organisatie wil dan ook uitdrukkelijk alle partners van de hippodroom bedanken voor de goede samenwerking van de afgelopen zes jaar.

Uitstekende bereikbaarheid

Het nieuwe terrein ziet er alvast veelbelovend uit. Alle ingrediënten zijn aanwezig om het festival verder te ontwikkelen in de setting die het verdient. De locatie is tevens goed bereikbaar. Festivalgangers die met de trein komen, stappen bijna letterlijk voor de deur uit. Ook wat betreft parkeergelegenheid zijn er heel wat mogelijkheden in de nabije omgeving.