The Ark: drijvende club

Één van ’s werelds meest luxueuze cruiseschepen, een crew van 1.400 mensen voor 4.000 passagiers, 7 stages gehost door enkele van ’s werelds bekendste en gerenommeerde clubs en party-concepten, meer dan 50 dj’s uit verschillende elektronische muziekgenres en  entertainment van het hoogste niveau. Dat zijn de ingrediënten van ‘THE ARK’, een 4-daagse party cruise die voor de eerste keer zal uitvaren op 31 augustus 2017 vanuit Barcelona. De Belgisch/Nederlandse organisatie richt zich daarbij op een internationaal publiek, op zoek naar een mini-vakantie met de luxe en comfort van een cruiseschip en het beste aan elektronische muziek.

The Freedom of The Seas is lang na zijn ingebruikname het grootste passagiersschip ter wereld geweest en is één van de paradepaardjes van Royal Caribbean International, de cruisemaatschappij en eigenaar van het schip. Het merendeel van het jaar vaart het rond in de Caraïben, maar volgende zomer maakt het de oversteek naar de Middellandse Zee en vormt het decor van de eerste editie van ‘THE ARK’.

Drijvende club voorzien van alle comfort

‘THE ARK’ is een 4-daagse party cruise waarbij ruim 4.000 passagiers kunnen genieten van het beste aan elektronische muziek. Het schip wordt omgetoverd tot een luxueuze drijvende club met niet minder dan 7 verschillende stages. Hiervoor worden de bestaande bioscopen en theaters gebruikt, maar ook de Ice Skate Rink (de ijsbaan) en het bovendek worden voor de gelegenheid omgebouwd tot sfeervolle podia.

Maar uiteraard bestaat de cruise uit meer dan feesten alleen. Culinair komen de gasten zeker aan hun trekken in één van de vele restaurants. Ook het indrukwekkende wellness center & spa en de vele sportfaciliteiten staan ter beschikking van de passagiers. De organisatie voegt daar nog extra animaties en workshops aan toe.

Samenwerking met de populairste clubs en partyconcepten

Voor de muzikale invulling van deze eerste editie worden populaire en kwalitatieve clubs en partyconcepten als Ministry of Sound en Elrow ingeschakeld. Deze staan in voor elkeen van de stages en brengen hun eigen décor en DJ’s mee. Ook de Belgische clubs Versuz en Kitsch Club / Kelly Parker zijn partner.

Reeds bevestigde partnerships:
·         Ministry of Sound (http://www.ministryofsound.com
·         elrow (http://www.elrow.es)
·         FACT (http://www.fact-worldwide.com )
·         Kelly Palmer (http://www.kellypalmer.be )
·         Kitsch Club (http://www.kitschclub.be
·         Versuz (http://www.versuz.be )
·         Deep House Amsterdam (http://www.deephouseamsterdam.nl )
·         BABOAM (http://www.baboam.nl )
·         GIRLS LOVE DJ’S
… more to be announced

Muzikaal zal er een breed aanbod zijn aan elektronische muziek. Vast staat dat iedereen aan zijn trekken zal komen.

Drie steden, één eiland

Het schip vertrekt op donderdag 31 augustus vanuit Barcelona. Vervolgens vaart het naar Ibiza, waar het een volle dag blijft aangemeerd. Hier kunnen de passagiers van boord en het eiland gaan ontdekken. Na de stop in Ibiza vaart het door naar de Franse stad Marseille. Gasten kunnen ook in deze stad op verkenning. Tijdens de laatste avond en nacht vaart het schip terug naar Barcelona waar het de volgende dag toekomt. Dit is meteen het einde van deze unieke mini-vakantie.

Belgisch organisatie met internationale ambities

De organisatie is Belgisch, maar het team en de ambities zijn internationaal. Zo wordt de cruise als een internationaal event gepositioneerd en zullen er wereldwijd tickets kunnen worden aangekocht . De organisatie verwacht dan ook een internationaal publiek.