The Color Run komt naar Oostende en Brussel

Wie komende zomer graag een kleurtje opdoet… moet zeker deelnemen aan The Color Run. De vrolijkste en kleurrijkste loop van het jaar strijkt in ons land op 2 juli in Oostende en op 3 september in Brussel neer.

The Color Run is een loop over 5 km waarbij de duizenden deelnemers allen in een wit t-shirt starten en elke kilometer een wolk van kleurenpoeder over zich heen krijgen die hen van kop tot teen kleurt. Een echte ‘wedstrijd’ is het niet, want er is geen tijdsopname. The Color Run draait puur om plezier maken en wordt dan ook niet voor niets de ‘Happiest 5K on the Planet’ genoemd.

Color Blast

Na de finish gaat de pret gewoon verder. Dj’s zorgen op het podium voor een typische Belgische festivalsfeer en wat dit ‘Color Festival’ extra speciaal maakt, is dat het publiek elke 20 minuten getrakteerd wordt op waanzinnige ‘color blasts’. Alle deelnemers gaan dan als het ware op in één gigantische regenboogwolk en dan barst het feest pas echt los!

Beach party

Oostende mag voor de tweede keer The Color Run verwelkomen voor wat alweer een bijzondere beachversie belooft te worden. Een groot deel van het parcours loopt over het strand en ook het Color Festival zal op het strand losbarsten. Brussel is al voor de vijfde keer gaststad en verwelkomt de duizenden deelnemers op de terreinen van Tour & Taxis.

Wie één van die duizenden deelnemers wil zijn, kan zich nu inschrijven.” The Color Run trekt over het algemeen een jong en vrouwelijk publiek aan: 70% van de deelnemers zijn vrouwen en 60% loopt voor het eerst een 5 km. Maar iedereen is welkom uiteraard”, aldus organisator Golazo.