Heat op Blu Ray en DVD

Dankzij het vurige kat-en-muisspel tussen Al Pacino en Robert de Niro past de film Heat uit 1995 zondermeer in het rijtje met klassiekers als The Godfather, Scarface en Goodfellas thuis. Meer dan genoeg reden om de film in een nieuw jasje te steken. In HEAT: DIRECTOR’S DEFINITIVE EDITION zien we hoe meestercrimineel De Niro zijn allerlaatste overval plant en hoe de obsessieve agent Pacino koste wat kost De Niro wil pakken. De populaire thriller werd voor de release volledig gerestaureerd waardoor en is gebaseerd op een nieuwe 4K Master, waardoor de spannende scènes er nu nog spectaculairder uitzien. Ook is deze uitgave voorzien van commentaar van Michael Mann en heeft het uren aan extra’s. Kortom, een klassieker die je niet mag missen!

Synopsis

Een van de meest krachtige misdaad drama’s allertijden is heter dan ooit! Deze geheel nieuwe 2-disc Director´s Definitive Edition van Heat bevat een mooie restauratie die persoonlijk is begeleid door Michael Mann, met uren aan onthullende extra’s, zoals diepgaande Q&A´s met de regisseur waarin hij twee decennia later terugblikt op de eerste release van de film. Academy Award Winnaars Al Pacino en Robert de Niro spatten van het scherm in deze baanbrekende kat-en-muis-thriller geschreven en geregisseerd door Michael Mann. De persoonlijke levens van een briljante meesterdief (De Niro) en een obsessieve L.A.-politieagent (Pacino) raken in elkaar verstrengeld als de meesterdief zijn laatste overval plant. Met rollen voor Val Kilmer, Jon Voight, Tom Sizemore en Ashley Judd, Heat bruist van de harde actie en aangrijpende spanning!

Cast

In HEAT van regisseur Michael Mann (Public Enemies, The Insider) zitten een aantal van de beste acteurs uit dit tijdperk. Naast veelvoudig Oscarwinnaars Robert de Niro (Goodfellas, The Godfather) en Al Pacino (Scarface, The Godfather), doen ook Val Kilmer (Batman Forever, Top Gun), Jon Voight en Ashley Judd een duit in het zakje in Heat. Hoofdrol of bijrol, alle acteurs kregen van de pers lovende kritieken voor hun acteerprestaties.

Blu-ray en DVD

De Blu-ray van HEAT bevat talloze extra’s, waaronder commentaar van regisseur Michael Mann, meer dan 10 verwijderde scènes en de making of. Een speciale highlight is een uitgebreide paneldiscussie met verschillende cast- en crewleden, inclusief Mann, Pacino en De Niro, gemodereerd door niemand minder dan Christopher Nolan. Al dit materiaal is genoeg voor meer dan drie uur extra vermaak.