I am Bolt op Blu Ray en DVD

I AM BOLT vertelt het verhaal van de charismatische atleet Usain Bolt, officieel de snelste man van de wereld. De geautoriseerde documentaire is een intiem portret over de wereldwijd aanbeden 30-jarige Jamaicaanse sportlegende, die afgelopen zomer zijn ultieme hoogtepunt bereikte tijdens zijn record-brekende prestaties op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Sinds 2014 wordt Usain Bolt op de voet gevolgd door de camera’s van de documentairemakers,  waardoor ze het leven van Bolt tot in detail konden vastleggen. Van de slopende trainingen met zijn coach en sprintteam tot beelden uit het familiearchief en van zijn vriendenkring en familie. De makers hebben alle facetten van het drukke en bijzondere leven van de populaire atleet gefilmd. Nooit eerder vertoonde archiefbeelden van zijn jeugd in Jamaica en recent beeldmateriaal van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro maken het beeld van de man met de onmiskenbare glimlach en zijn bekende poses compleet.

Luister naar zijn ouders, agent, coach, collega-atleten als Sebastian Coe, sterren als Rihanna en Ziggy Marley en natuurlijk naar de legende zelf. I AM BOLT schetst het beeld van de echte Usain Bolt, zoals je hem nooit eerder gezien hebt. Rauw, onthullend, vrolijk en inspirerend!

De atleet
Bolt is de huidige wereldrecordhouder en Olympisch kampioen op de 100 meter, de 200 meter en op de 4 x 100 meter estafette. Bovendien heeft Usain Bolt, bijgenaamd The Lightning Bolt en Thunderbolt, met 19,93 seconden het wereldjeugdrecord op de 200 meter in handen en is hij de enige junior (onder de 20 jaar) die erin slaagde deze afstand binnen 20 seconden te lopen. Op de lijst van meest succesvolle medaillewinnaars op de Olympische Zomerspelen neemt hij na de laatste editie van 2016 de zesde positie in.