Michelle Pfeiffer en Leslie Odom Jr over Murder on the Orient Express

Te midden van de vele whodunits volgt MURDER ON THE ORIENT EXPRESS de detective Hercule Poirot (KENNETH BRANAGH) tot op de voet wanneer hij één van de meest befaamde misdaden uit de geschiedenis probeert op te lossen. Nadat een rijke zakenman plotseling wordt vermoord op een Europese luxetrein die op het Westen afstevent in het midden van de winter, moet privédetective Hercule Poirot alles op alles zetten om te achterhalen wie van de veelzijdige passagiers op de trein schuldig is aan moord, voordat hij of zij een tweede maal toeslaat.

Murder on the Orient Express, een roman van Agatha Cristie die gepubliceerd werd in 1934, is één van de meest inheemse verhalen die ooit bedacht werd. Meer dan 80 jaren na de publicatie van het boek valt het nog steeds in de smaak bij nieuwe generaties lezers. De prachtige vertaling van dit mysterieus verhaal door Kenneth Branagh vertoont adembenemend beeldmateriaal. De kijkers in het publiek beleven de meest sensationele treinrit van hun leven.

De film werd geregisseerd door Kenneth Branagh (Macbeth, Jack Ryan: Shadow Recruit) en betreft Michael Greens (Blade Runner 2049, Logan) bewerking van Christies MURDER ON THE ORIENT EXPRESS. Een uitzonderlijke groep acteurs treedt op de voorgrond, onder wie Tom Bateman (Snatched), Lucy Boynton (Sing Street), Kenneth Branagh (Dunkirk), Olivia Colman (The Lobster), Penélope Cruz (Vicky Christina Barcelona), Willem Dafoe (The Grand Budapest Hotel), Johnny Depp (Pirates of the Caribbean), Judi Dench (Skyfall), Josh Gad (Beauty and the Beast), Manuel Garcia-Rulfo (The Magnificent Seven), Derek Jacobi (Gladiator), Marwan Kenzari (Ben-Hur), Leslie Odom Jr (Smash), Michelle Pfeiffer (What Lies Beneath), Sergei Polunin (Peter and the Wolf) en Daisy Ridley (Star Wars: The Force Awakens).

MICHELLE, GENOOT JE VAN DE VERSCHILLENDE DIMENSIES VAN JE PERSONAGE?

Michelle Pfeiffer: De dimensies van het personage vond ik uitdagend. Haar karakter is tenslotte uitdagend. Omdat we met velen waren, had elke speler een specifieke rol. We moesten dus veel werk verrichten op korte tijd. Ik houd wel van een uitdaging. Ik had veel plezier tijdens de opnames.

LESLIE, JIJ SPEELT EEN UITZONDERLIJK PERSONAGE DAT VEEL BEREIKT. DENK JIJ DAAR OOK ZO OVER?

Leslie Odom Jr: Ik was heel dankbaar voor het achtergrondverhaal van Ken (Branagh), alsook voor onze klerenontwerper. Het personage kreeg betekenis. Hij is eigenlijk twee personages uit het boek die met elkaar vermengd zijn. De verandering ging zo snel. De kostuums en opnameruimtes moesten aan specifieke eisen voldoen. Het leek een beetje op tijdreizen. Het meeste werk werd voor mij gedaan.

GENOOT JE VAN HET SUGGESTIEF TIJDPERK WAARBINNEN DE FILM KADERT?

Pfeiffer: Die kleren voelen niet zo romantisch aan als je denkt. Zowel voor de kijker als mezelf oogt de kledij heel mooi en Alex Byrne is een fantastische klerenontwerper. Wanneer ik eindelijk op het scherm verschijn, zijn er maanden denkwerk en onderzoek afgerond. Zij weten op dat moment veel meer over mijn personage dan ikzelf. Voor mij was het slechts het begin van alles. Dat was een ongelooflijk waardevol moment.

LESLIE, JIJ HEBT EEN VAN DE COOLSTE ACTIESCENES UIT DE FILM. HEB JE GENOTEN VAN DIE OPNAME?

Odom Jr: Ik heb er niet echt van genoten. Ken deed iets dat voor iedereen herkenbaar is. Hij keek naar het schema en dacht: ‘Wel, dat is raar. Ik ben één van mijn grootste scènes aan het filmen op de eerste dag.’.

Pfeiffer: Hij deed dat met opzet. Zo gemeen van hem!

Odom Jr: Zoals Michelle zei, weten we nog niet echt wie hij is. Ik hoop dat hij er klaar voor is. Hij wou dat gevoel hebben dat ik had destijds. Je wilt door het personage heen kijken en gebruik maken van die zenuwen.

Pfeiffer: Omdat Ken overal aanwezig moest zijn tussen het acteren en het regisseren. Ik denk dat hij de timing goed wou hebben van bij het begin, toen hij niet zo veel te doen had. Zo kon hij je helpen met je personage en je prestaties op de set. Tijdens die scènes hadden we het meeste werk dus in zekere zin deed hij het toen voor ons, denk ik. Ook al voelde het niet zo aan.

Odom Jr: Dus ja, dat was mijn eerste of tweede dag op de set. Ik genoot er niet echt van, maar ik kijk er wel graag op terug.

MICHELLE, DE SCENE WAARBIJ JE JOHNNY DEPP TEGENKOMT IN DE GANG IS KORT MAAR HEEL SPANNEND. WAT HERINNER JE JE NOG VAN DIE SCENE?

Pfeiffer: Ik werk graag samen met Johnny. Hij is heel vlot in de omgang. Het was een leuke scène.

Odom Jr: Het was een korte, maar belangrijke opname voor de trailer. De opname vertelt ons veel over jullie beide.