Spider-Man: Into the Spider-Verse op Blu Ray en DVD

Deze animatiefilm kaapte de award voor Beste Animatiefilm weg op de BAFTA Awards, de Golden Globes en last but not least: de Oscars. Spider-Man: Into the Spider-Verse is daarmee een van de weinige niet-Disney-films die het oscarbeeldje van Beste Animatiefilm in de wacht wist te slepen. De Amerikaanse stemmencast bestaat onder andere uit Shameik Moore, Jake Johnson en Nicolas Cage. In Vlaanderen lenen gekende namen als Dimitri Vegas, Alex Agnew, Laura Tesoro, Koen de Bouw en William Boeva hun stem aan de animatiefiguren.

Phil Lord en Christopher Miller, de creatieve breinen achter The Lego Movie en 21 Jump Street, brengen met hun unieke talent een frisse kijk op de wereld van Spider-Man en doen dit met een grensverleggende en ongeëvenaarde visuele stijl. In Spider-Man: Into the Spider-Verse maken we kennis met Miles Morales, een tiener uit Brooklyn, en de eindeloze mogelijkheden van het Spider-Verse, waar meer dan één persoon het masker kan dragen. Miles en zijn nieuwe vrienden nemen het op tegen Kingpin, een rasechte villain die het de nieuwe vrienden flink lastig maakt. Slagen ze erin Kingpin een lesje te leren?

Bovendien zit er ook een Vlaams kantje aan deze prijzenpakker: Gentenaar Stefaan Contreras was de Character Pipeline Supervisor van Spider-Man: into the Spider-Verse. “Voor deze film hebben we een hoop regels van animatie op hun kop gezet. Ik was heel vroeg bij het project betrokken en van bij het begin werkten we onder het motto: ‘if we haven’t broken things, we haven’t tried hard enough yet'”, legt Stefaan uit.

Spider-Man: Into the Spider-Verse is dan ook alles behalve een alledaagse animatiefilm geworden: “Om de unieke visuele stijl van deze film te creëeren en te testen, gooiden we alle ervaring, methodes en tools van vorige films overboord. Een project waar concept, creativiteit, techniek en het team perfect op elkaar inspelen kom je maar eens om de 10 jaar tegen. We hadden al snel door dat we iets speciaals aan het maken waren. Kunnen meewerken aan een film die met een Oscar bekroond werd in een leidinggevende rol is een extreem unieke ervaring. Hopelijk volgen er nog meer!”, lacht de Gentenaar die de smaak duidelijk te pakken heeft.