The Birth of a Nation op Blu Ray en DVD

Het waargebeurde The Birth of a Nation brengt het langverwachte verhaal van Nat Turner, een Amerikaanse slaaf, in beeld. Nat leidt één van de meest succesvolle slavenrevoluties in de Amerikaanse geschiedenis, om zo een einde te brengen aan de talloze wreedheden tegen zichzelf en zijn medeslaven. In dit aangrijpende, historisch drama dat binnenkort verkrijgbaar is op DVD en Blu-Ray, kan je Nate Parker bewonderen in zijn drievoudige rol als acteur, regisseur en schrijver.

Synopsis

The Birth of a Nation is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en speelt zich af in het zuiden van de VS, net voor de Burgeroorlog. De slaaf Nat Turner (Nate Parker) is een zeer belezen predikant. Zijn eigenaar, Samuel Turner (Armie Hammer), kampt met geldproblemen en aanvaardt een immoreel voorstel: Hij moet Nat‘s redenaarstalent gebruiken om de onhandelbare slaven te laten gehoorzamen. Nadat Nat ziet hoe wreed hij en zijn medeslaven worden behandeld, begint hij een slavenopstand om zijn volk te bevrijden van de onderdrukking!

Cast

Humanist Nate Parker is acteur, schrijver, regisseur en producent. Nate speelt zelf de hoofdrol in zijn film The Birth of a Nation. Nate koos onder andere voor Armie Hammer (Nocturnal Animals, The Social Network) en Penelope Ann Miller als medespelers voor zijn film. Zij spelen de rol van Samuel en Elisabeth Turner, de eigenaars van Nat Turner. Daarnaast versterken acteurs als Mark Boone Junior (Sons of Anarchy), Jackie Earle Haley (Watchmen), Colman Domingo (Fear the Walking Dead) en Aunjanue Ellis (The Help).

Blu-ray en DVD

De DVD en Blu-Ray van The Birth of a Nation bevatten interessante extra’s zoals audiocommentaar van Nate Parker en ‘De erfenis van Nat Turner. Daarnaast kan je op de Blu-Ray kijken naar de kortfilm ‘#AmeriCAN’, een kijkje nemen in het filmscript en ‘The Birth of a Nation: The making of a Movement’ bewonderen.