The Wizard of Lies nu beschikbaar

Bernard ‘Bernie’ Madoff. De naam doet wellicht nog steeds een siddering door Wall Street gaan. De teloorgang van de financier, en het onwaarschijnlijke fraudeverhaal dat er aan voorafging, is nu door HBO in een beklijvende film gegoten. Robert de Niro kruipt in de huid van de doortrapte Madoff en Michelle Pfeiffer geeft gestalte aan zijn echtgenote Ruth. The Wizard of Lies werd genomineerd voor 4 Emmy’s.

De dramafilm Wizard of Lies van HBO® Films ontrafelt wat er voorafging aan de spectaculaire teloorgang van Wall Streetfinancier Bernie Madoff (gespeeld door tweevoudig Oscar®-winnaar Robert de Niro) en zijn vrouw Ruth (drievoudig Oscar®-genomineerde Michelle Pfeiffer). In december 2008 werd bekend dat hij investeerders meer dan 65 miljard dollar afhandig had gemaakt in de beruchtste Ponzi-zwendel in de geschiedenis van de VS.

De met een Oscar® bekroonde regisseur Barry Levinson verbeeldt op levendige wijze Madoffs roekeloze bedrog dat zijn ondergang betekende en zijn vrouw en twee zonen genadeloos in de schijnwerpers zette, met alle tragische gevolgen van dien.