Bartel in het wild

72 uur overleven in een stukje ongerepte natuur. Dat is het wilde plan van Bartel Van Riet en dat doet hij samen met twee bekende Vlamingen die hun luxeleven even on hold zetten om zich volledig over te leveren aan de wetten van de natuur. Ze reizen licht. Een klein rantsoen, geen slaapplek, geen reiskoffer met luxe-producten. Back to basics dus. Vuur maken. Wassen met ijswater. En je oriënteren in het oneindige landschap.

Bartel Van Riet: “Ik ben hun gids. Ik heb een flinke portie ervaring en wil hen leren hoe je kan overleven. Het is een stapje terug in de beschaving,een beetje afzien maar op een plezante manier.  Essentie is dat het fijn is om met twee mensen die niet gewoon zijn om te overleven in de natuur, te laten zien en voelen hoe fijn het is om uw plan te trekken en zelfs in comfort te eindigen. Kortom, we gaan hun instincten om te overleven aanscherpen.”

Voor de eerste aflevering van Bartel in het Wild, trok hij met Tatyana Beloy en Axel Daeseleire naar Zweden. De dichte wouden van Värmland vormen het decor van hun bijzondere avontuur. Värmland ligt in het midden van Zweden en heeft 10.513 meren, heel wat natuurreservaten, bergen en beken. Zevenzeventig procent van de oppervlakte van de provincie bestaat uit bos.

En al snel blijkt dat je beter niet over een nacht ijs gaat bij survivalsport, want een vis vangen in een bevroren meer blijkt geen eenvoudige opdracht. En ook een schuilplaats bouwen wordt een intensieve klus. Axel moet de Indiana Jones in hem loslaten wanneer hij wordt geconfronteerd met zijn hoogtevrees. En Tatjana viert haar verjaardag met cowboybrood en dennennaaldenthee.

Later trekt Bartel ook naar Lapland, waar hij ex-K3-zangeres Josje Huisman en acteur Stefaan Degand zal testen op hun survival skills. Met zanger Bart Kaëll en klankman Pascal Braekman gaat het richting het vulkanisch gebied op de Canarische Eilanden.

Bartel in het Wild, donderdag 30 maart op 20.35 op VIER.