Erik Van Looy stelt jury Slimste Mens ter Wereld voor

Hallelujah. De hoogmis van de kwis is terug. Erik Van Looy knielt neder voor het nieuwe en maar liefst vijftiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. En als van God los ontbood hij voor zijn nieuwe pontificaat maar liefst twaalf juryleden: Bart Cannaerts, Jeroom, Maaike Cafmeyer, Marc-Marie Huijbregts, Philippe Geubels, Sam Gooris, Karen Damen, Jan Jaap van der Wal, Jonas Geirnaert, Stefaan Degand, Wim Helsen en Sven de Leijer.

Erik Van Looy: “Juryleden hebben eigenlijk de moeilijkste taak in het programma. Iedereen verwacht humor. Je weet dat je moet scoren en dat is echt niet gemakkelijk. Dus ik ben heel blij met deze twaalf natuurtalenten. Hun opdracht is niet te onderschatten. Ondertussen ben ik ook wel in behandeling voor mijn eigen lach.”

“We proberen elk seizoen nog straffer te maken dan het vorige. Dat is elk seizoen opnieuw een stevige uitdaging. De grootste verandering door de seizoenen heen is dat het van een erg moeilijke kwis geëvolueerd is naar een leuke en plezante kwis, waar veel in gelachen mag worden. De presentator is dezelfde gebleven. Alleen een paar jaartjes ouder. Maar ook veel intelligenter!”

“Het mooiste moment uit mijn carrière als presentator was toen de finale (2009) met een enkele seconde gewonnen werd door Freek Braeckman van Bart De Wever. Ik ontplofte inwendig van de spanning. Een ander hoogtepunt is misschien ook wel de opnames van dit filmpje. Ik heb behalve mijn ondergoed en mijn voetbalsokken van ‘den Antwerp’ niets aan onder dit pauskleed. Een geweldig gevoel.”

Dit najaar doen opnieuw vierendertig kandidaten een gooi naar de felbegeerde aureool van De Slimste Mens ter Wereld. Want slechts een van hen kan toetreden tot de orde der oorkondedragers. Vorig seizoen zorgden Olga Leyers, Eva De Roo en winnaar Gilles Van Bouwel nog voor razendspannende finaleweken en onvergetelijke televisiemomenten.

Voor het nieuwe seizoen zijn al een aantal nieuwe namen bekend. Goedele Wachters en Dina Tersago maken alvast een goede kans met hun engelachtige verschijning, maar ook Bart Somers, Sean Dhondt, Heidi Van Tielen en Evi Hanssen ontbinden hun duivels. Hemelse stem Xavier Taveirne en – God bless America – Björn Soenens kwissen zich een rib uit het lijf. En ook Johan Boskamp zorgt ongetwijfeld voor een Babylonische spraakverwarring.

Witte rook voor de volledige lijst kandidaten is er heel binnenkort.