Grootste Breakdance Competitie ter wereld in België

Red Bull BC One is de grootste one-to-one breakdance competitie ter wereld. Elk jaar schrijven duizenden dansers uit meer dan 30 landen zich in met als doel de nationale finale te winnen en zich zo te plaatsen voor de wereldfinale, waar ze zich willen kronen tot beste b-boy ter wereld. Om de finalisten voor de wereldfinale te bepalen, organiseert Red Bull in alle deelnemende landen nationale finales of zogenaamde ‘Cyphers’. De Belgische Red Bull BC One Cypher vindt plaats op zaterdag 11 maart in de Waagnatie, Antwerpen. Wie heeft de meest originele stijl? Wie verrast de juryleden met de beste power moves en freezes? En vooral: wie mag België vertegenwoordigen op de wereldfinale? De 16 beste Belgische b-boys breaken er dus niet alleen om de titel van nationaal kampioen, maar ook – en vooral – om dat felbegeerde ticket richting Red Bull BC One World Final, op 4 november in Amsterdam.

Het concept van deze breakdance competitie is eenvoudig: elke b-boy komt in een één-tegen-één battle tegenover een andere b-boy te staan met als bedoeling over drie korte ronden de jury te overtuigen van zijn beste breakdance moves; de winnaar gaat door naar de volgende ronde of ‘battle’. De jury voor de Belgische Red Bull BC One Cypher bestaat uit Nasso (Frankrijk) en Red Bull BC One All Stars Roxrite (VS) en Taisuko (Japan). De decks, vinyls en funky beats zijn in handen van UK dj Renegade. Naast de battles tussen de 16 finalisten, trakteren we de fans en toeschouwers op twee showcases: ‘Bolywood’ en ‘Battle Droids’. Het Belgische Battle Droids is een groep jonge breakdancers (tot 16j) die vorig jaar het WK crew breakdance in Duitsland wonnen.

Kun je er niet bij zijn, of vind je de verplaatsing te ver? Volg het event dan via de livestream op de Red Bull BC One Facebook pagina: https://www.facebook.com/redbullBCOne/?fref=ts

Red Bull BC One Cypher 2017 is de zesde, Belgische editie en is opnieuw een samenwerking tussen Red Bull en Zulu Nation. De 16 b-boys die zaterdag 11 maart zullen deelnemen zijn Lawson (Brussel), T-Rock (Brussel), Simon (Gent), Admiracles (Gent), Jelle (Antwerpen), Narko (Luik), Rateb (Brussel), Lucky (Waterloo), Faisi (Antwerpen), Fababy (Charleroi), Yolan (Gent), XL (Diest), Boneless Dave (Rotselaar), Kimbo (Antwerpen), Jona (Gent) en Cali (Luik).