“Iedereen tegen Kanker”-slotshow op zondag 30 april

Op zondag 30 april sluiten Eén en Kom op tegen Kanker de campagne Iedereen tegen kanker af met de grote Iedereen tegen kanker-slotshow. Peter Van de Veire presenteert de slotshow samen met zijn MNM-sidekick Julie Van den Steen. Adriaan Van den Hoof leidt dan weer het telefoonpanel van bekende Vlamingen in het Brusselse KBC-gebouw in goede banen. Wie belt om geld te storten, kan onder andere Jeroen Meus, Showbizz Bart, Waldek uit Thuis of minister Maggie De Block aan de lijn krijgen.

Voor de vijftiende keer al bundelen Eén en Kom op tegen Kanker de krachten om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Met de campagne Iedereen tegen kanker wordt iedereen deze maand opgeroepen om zelf acties op poten te zetten. In de slotshow wordt duidelijk hoe hard Vlaanderen werd gemobiliseerd om geld in te zamelen voor het goede doel.

Deze Iedereen tegen kanker-slotshow is een mix van aangrijpende reportages en onderhoudende babbels. Zo bezorgen Thuis-acteurs Tina Maerevoet en Tine Priem een kankerpatiëntje de dag van haar leven, vertelt actrice Lize Feryn het verhaal van haar overleden moeder, en laat Danira Boukhriss zich van een andere, muzikale, kant zien. Joris en Dominique van het Canvas-programma Radio gaga zetten dan weer hun geïmproviseerde studio neer in het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk, voor een praatje en een plaatje met de kankerpatiënten en het verzorgend personeel.

Daarnaast is de liveshow gevuld met verrassende muzikale acts. Lady Linn en Ertebrekers zingen een passend duet, en ook Clouseau, Bart Peeters, Stan Van Samang en Sarah Bettens, Delv!s, Coely en Jef Neve (met strijkers) komen langs. En natuurlijk kunnen de drie gezichten van de campagne niet ontbreken: Frank Deboosere, Marleen Merckx en Maarten Vangramberen.

De Iedereen tegen kanker-slotshow wordt live uitgezonden vanuit Videohouse in Vilvoorde.

Iedereen tegen kanker-slotshow: zondag 30 april om 20.25 uur op Eén.