Joep & Frank moeten Peking Express verlaten

Op het einde van de tweede aflevering van Peking Express, op zondag 9 april, kwamen Nederlanders Joep & Frank als laatste over de finish aan de tempel van Co Loa in Hanoi, Vietnam. Ook zij kregen – net als Ann-Sophie en Laura na de eerste aflevering – een mogelijke tweede kans om in de race te blijven dankzij de zwarte enveloppe. Maar hun kaart kleurde rood waardoor ze onverbiddelijk afscheid moesten nemen van de groep en Peking Express. De West-Vlaamse flikken Ann-Sophie en Laura kwamen samen met hun extra passagier Dan Karaty als derde over de streep en mogen hun race opnieuw verderzetten, vanaf nu terug met z’n tweeën.

“Dit is even een heel zure appel, maar we kijken wel met een goed gevoel terug op dit avontuur. We hebben echt ons best gedaan en we hadden niet nog harder door de straten kunnen rennen … de andere duo’s waren gewoon sterker”, reageren Joep & Frank. De extravagante clubmanagers keren met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam.

Van pannenkoeken bakken tot samen slapen bij de locals. Ann-Sophie en Laura genoten met volle teugen van hun tijd met de beroemde Amerikaanse choreograaf Dan Karaty. De West-Vlaamse dames kregen hem mee op hun reis als extra passagier nadat ze in de eerste aflevering laatst finishten. Dan moest letterlijk alles doen voor de dames: liften, een slaapplaats regelen en zelfs de proef spelen. “We konden het echt niet geloven dat Dan met ons mocht meeliften. Het was totaal geen straf maar eerder een cadeau voor ons”, vertelt Laura. Al was het niet altijd even gemakkelijk om de teugels uit handen te geven: “We mochten niets meer zelf doen en dat was enorm frustrerend. Het was echt de hel voor ons”, zegt Ann-Sophie.

Ook Dan genoot van het avontuur in Vietnam, maar de taal en de aanpak van de dames bleken soms wel een barrière te zijn. “Ze wilden het écht goed doen, maar soms waren ze net iets te ijverig en vlogen ze er halsoverkop in. Het Vlaams Engels van de dames was best wel grappig. Zo dacht Ann-Sophie dat ik haar verstond, maar eigenlijk begreep ik er helemaal niks van”, lacht Dan.

De 5 overgebleven duo’s liften nu verder doorheen Vietnam. De start van de derde etappe ligt in Lao Cai, een stadje vlakbij de Chinese grens aan de voet van het Vietnamese hooggebergte. De derde aflevering is te zien bij Q2 op paaszondag 16 april om 20.30.