Neuhaus innoveert met wine pairing collectie

Apart zijn ze lekker, gecombineerd een ware streling voor de tong. Chocolade en wijn zijn een match made in heaven. De juiste chocolade en wijn pairing brengt immers verborgen aroma’s in beide lekkernijen naar boven met een smaakexplosie tot gevolg. En dat is geen geheim voor de Maîtres Chocolatiers van Neuhaus! De uitvinder van de Belgische praline trekt opnieuw de kaart van de vernieuwing met een collectie van zes pralines die de perfecte match vormen met rode en witte wijnen.

Een sterk staaltje vakmanschap

Voor de ontwikkeling van haar Wine Pairing Collection haalde Neuhaus de expertise van gevierd sommelier en wijnauteur Sepideh Sedaghatnia in huis. Bijgestaan door wijnexperten van het Gault&Millau team, ontwierpen ze samen een collectie van zes pralines en een selectie van wijnen die het proefritueel naar een nieuw niveau tillen. Sepideh en de Maîtres Chocolatiers selecteerden een reeks verrassende ingrediënten voor de pralines die perfect harmoniëren met de rijkgeschakeerde smaken die zo eigen zijn aan wijn.

De Maîtres Chocolatiers creëerden drie pralines met als basis diverse ganache vullingen die perfect passen bij de typische tannines en complexe rijgeschakeerde smaken eigen aan de meeste rode wijnen. De kenners kunnen kiezen voor een specifiek type wijn bij iedere praline.

  • Een krachtige rode wijn matcht wonderwel met een praline met een zachte vulling van Earl Grey, mangopuree en acaciahoning.
  • Een eerder fruitige rode wijn gaat dan weer zeer goed samen met een uitgesproken praline op basis van saffraan, Colombiaanse chocolade, braambes, kruidige rozemarijn honing en witte chocolade.
  • Bij een rokerige rode wijn past een praline met kersen, Costa Ricaanse pure chocolade, afgewerkt met witte chocolade en cassis cacaoboter.

De Maîtres Chocolatiers creëerden drie pralines met als basis een smaakvolle praliné die fijn harmoniert met de zachte, fijne zuren en typische primaire smaken van fruit, bloemen en kruiden die het merendeel van halfdroge en droge witte wijnen kenmerken. De kenners kunnen ook hier kiezen voor een specifiek type wijn bij iedere praline voor een excellente smaakbeleving.

  • Een florale witte wijn en een praline op basis van acacia honing, krokante hazelnootpraliné en kardemom, gecoat met melkchocolade vormen een streling voor de smaakpapillen.
  • Een meer lijvige witte wijn past goed bij een praline met amandelpraliné met olijfolie en een toets van zeezout.
  • Bij een droge witte wijn past een praline met een mix van pitten, afgewerkt met Dulcey chocolade en paprikapoeder bijzonder goed

1 + 1 = 3

Optimaal degusteren is simpel:

Observeer: Bekijk de kleur en de helderheid van de wijn. Ruik aan de wijn en laat hem even walsen in het glas om de aroma’s nog beter vrij te laten komen. Bekijk ook de praline van dichtbij, welke smaken verwacht je?
Onthul: Neem een slokje van je glas wijn en laat zachtjes door je mond heen en weer gaan zodat alle delen van de tong worden beroerd. Zuig een beetje lucht naar binnen om de smaken van de wijn te versterken. Ruik aan de praline en neem een hapje om de heerlijkheden onder het oppervlak te onthullen.
Ontdek: Laat de chocolade langzaam smelten tussen tong en gehemelte. Voel de textuur van de vulling, adem langzaam uit door je neus en ervaar de smaken van de diverse ingrediënten. Eindig met een slokje wijn zodat de smaken van praline en wijn zich mooi samen in je mond verweven.

Volg deze stappen zodat beide lekkernijen het best tot hun recht komen. Laat je verrassen en ontdek dat 1 + 1 in dit geval echt 3 is!

Vaarwel koffie met koekjes, wijn met pralines is de gedroomde afsluiter van een gezellige herfst- of winteravond in fijn gezelschap!

Concreet

De Wine Pairing Collection geschenkdoos is elegant met een luxueuze afwerking en bevat een gedetailleerde leaflet met wijn aanbevelingen van Sepideh Sedaghatnia en meer informatie rond het ideale pairingritueel. Het ideale cadeau dus voor iedere chocolade- én wijnliefhebber!

De Wine Pairing Collection van Neuhaus is vanaf nu verkrijgbaar in de Neuhaus boetieks en op neuhauschocolates.com voor €28. In de Belgische boetieks worden een Tugela River Red Blend 2016 en Chardonnay 2017 aangeboden die de perfecte match vormen met de pralinecollectie.