Nieuw op Canvas: The Story of Europe

The Story of Europe is een omvattende reeks over de geschiedenis van Europa van de prehistorie tot vandaag. In zes chronologische afleveringen vertelt en toont de Australische historicus en Cambridge-prof Christopher Clark het unieke verhaal van ons continent en onze cultuur: van het geologische ontstaan over de eerste bewoners, de evolutie van kunst en religie, de verwezenlijkingen op het gebied van exploratie, technologie en politiek, tot en met een stand van zaken in het Europa van vandaag en een kijk op de toekomst van het continent.

Europa speelt al duizenden jaren een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis en heeft de fundamenten gelegd voor de wereldwijde moderne samenleving zoals we die vandaag kennen. Tegelijk hebben de verschillen tussen de Europese landen en regioโ€™s, landschappen en klimaat gezorgd voor een geweldige diversiteit en eigenheid.

Christopher Clark vertelt de geschiedenis van Europa met aanstekelijk enthousiasme vanop iconische en minder bekende locaties. Zijn verhaal wordt rijkelijk geรฏllustreerd met prachtige beelden en verhelderende reconstructies. Het resultaat is een fascinerende reis doorheen 30.000 jaar Europese geschiedenis.

Vanaf zondag 17 maart om 20.10 u. op Canvas en VRT NU